Myntesukker
Myntesukker er en nem lille sag at bikse sammen og det gør virkelig underværker ved bær, frugter og søde sager. Myntesukkeret forskønner og fremhæver frugter og bærs oprindelige sødmefulde og lækre smag. Det lækreste myntesukker
Jeg er pjattet med mynte og ikke kun i mine yndlingsdrink; mojito 😉 Mynte kan transformere enhver ret og tilføje Middelhavsnoter og fornemmelser af østens basarer i både duft og smag. Mynten er en meget alsidig urt og den er sublim både i det salte køkken og i det søde køkken.
De fleste bruger den i det søde køkken og det er ikke uden grund 🙂
Det kan være, at du allerede er vant til at bruge myntesukker og det kan være, at dette er dit første bekendtskab med det.
Myntesukker er en god måde at bruge eventuelle rester af mynte, som måske er blevet lidt trist at se på eller til havens overflod af mynte, hvis du er så heldig at have det i din have 🙂
Til et lille glas, der kan holde sig i månedsvis, med mindre du spiser det 😉 skal du bruge:
3 spsk. mynteblade
1½-2 dl rørsukker eller almindeligt hvidt sukker, hvis du vil have et mere sart grøn sukker
En minihakkerSart grøn sukker med berusende duft
Skyl og tør dine mynteblade godt. Lad dem eventuelle ligge på lidt køkkenrulle i nogle timer, efter du har skyllet og tørret dem, så du er helt sikker på, at de smukke blade er knastørre.
Kom myntebladene og sukkeret i minihakkeren og kør blandingen, indtil myntebladene er hakket helt fint i stykker og sukkeret har skiftet farve til en mere grønlig nuance.
Hæld sukkeret ud på en stor tallerken og lad det tørre natten over ved stuetemperatur.
Næste dag kan du give det en tur i minihakkeren igen. På den måde knuser du eventuelle myntesukker klumper.En perfekt værtindegave
Kom det smukke og velduftende sukker på et rent glas, der kan lukkes med et tætsluttende låg.Grønne prikker af vidunderlig smag er godt gemt i sukkeret, mmmhhh
Myntesukkeret har en berusende parfumeret duft og en lige så berusende smag. Duften rammer dig først og når du smager det, bliver din mund ikke overfaldet af mynten – den lister sig derimod stille ind på tungen og forfører dine smagsløg med en vidunderlig smag af sommer, sol og eventyr. Smagen af mynte intensiveres for hvert sekund og din smagssanser eksplodere i et fyrværkeri af myntenoter, uden at det bliver voldsomt og overdøver andre smage. Det er noget af det fantastiske, jeg elsker ved mynte; den giver en intens og berusende duft og smag, men den overdøver aldrig frugt og bær – den fremhæver derimod deres smagsnuancer, så du får en endnu større smagsoplevelse, uhm!
Myntesukkeret er også godt ovenpå lidt skyr eller græsk yoghurt med lidt friske bær; perfekt til morgenmad eller til den lille sult 🙂
Senere på ugen får du en opskrift på en skøn sommer dessert med myntesukker; en dessert der ikke ligger tungt i maven og derfor er perfekt i sommervarmen 🙂