Muffins med nødder, chokolade og citrus
Muffins med nødder, chokolade og citrus er den perfekte forårsbebuder op til en weekend, hvor der både loves solskin og måske tocifrede varmegrader – faktisk årets første rigtige forårsweekend 😀
Disse lækre muffins er lette at lave og den lækre note af citrus gør dem friske og sommerlige i smagen – perfekte til en solskinsdag.Delikat og rustikt – med hasselnødder af egen avl 🙂
Fordelen ved disse gode muffins med nødder og chokolade er, at du faktisk kan fryse dem ned, førend du bager dem. På den måde kan du lave dem i god tid, faktisk helt op til et par uger før, du skal bruge dem. De skal bare have lov til at tø op på køkkenbordet et par timer eller natten over i køleskabet – på den måde kan du altid servere nybagte muffins – smart og lækkert 🙂
Til 15 muffins skal du bruge:
200 g rørsukker
50 g marcipan i små tern
200 g stuetempereret smør af den gode slags
3 store æg fra en glad høne
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
80 g grofthakkede hasselnødder – du kan også bruge mandler
40 g tørrede tranebær – uden smagstilsætning
40 g tørrede abrikoser skåret i små tern
55 g god grofthakket chokolade, min 62% kakao + 50 g ekstra, finthakket til pynt
Fintrevet skal af 1 økologisk citronLækre nødder og god chokolade – så bliver det ikke bedre
Til denne opskrift skal du bruge en foodprocessor – det er nemt og hurtigt. Dejen skal nemlig ikke piskes luftig og den hurtigste måde at samle dejen på, er derfor at bruge en foodprocessor 🙂 Har du ikke sådan en basse, så kan du også bruge en håndmikser 🙂
Put smør i små tern, rørsukker og den lækre marcipan i foodprocessoren og hak det sammen med dejkniven. Du skal ikke bruge den skarpe snitte arm, eller hvad du nu vil kalde det, men den tilsvarende uden kniv 🙂
Tilsæt æggene et ad gangen og kør imellem hver tilsætning – bare brug pulse funktionen, det er fint.En frækkert af format
Bland hvedemel, bagepulver, nødder, tranebær, abrikoser, den grofthakkede chokolade og citronskallen i skålen og kør dejen sammen til en ensartet masse.
Dejen har en ret kompakt konsistens, og duften er uimodståelig – citronlund og sødme, uhm.
Fordel dejen i 15 store amerikanske muffin forme – det er dem med krave – de skal fyldes cirka 3/4 dele.
Hvis du vil fryse nogle ned til senere brug, så kommer du de fyldte muffin forme i en flad beholder, der har et tætsluttende låg og sætter dem i fryseren.
Dem du vil bage nu, skal i en 200 grader varm ovn og bage midt i ovnen i cirka 17-20 minutter. Mærk efter med en kødnål, når der gået 17 minutter, hvis der hænger dej ved kødnålen, skal de have et par minutter mere.
Husk at du ikke skal bruge varmluft til disse lækre basser.De lækreste muffins med det skønneste fyld 🙂
Så snart de lækre og velduftende muffins kommer ud af ovnen, fordeler du den finthakkede chokolade på toppen af dem – hvis du har frosset nogle af dine muffins ned, skal du selvfølgelig gemme lidt chokolade til dem 🙂
Lad de lækre muffins køle lidt af og nyd dem nybagte og let lune til en kop god kaffe, f.eks. italiensk espresso, uhmm, eller en kop god the.
Marcipanen og den tørrede frugt tilfører en dyb sødme til disse lækre muffins og både nødderne og chokoladen giver en skøn fylde og smag til dem. Citronen tilfører både en dyb gul farve og en intens citrussmag, der ikke dominerer, men bare leger lidt på din tunge og pirrer dine smagsløg. Den smeltede chokolade på toppen tilfører et frækt og dekadent strøg af luksus. Dyb gult indre med smukke prikker af nødder, chokolade og tørret frugt, uhmmDekandent og lækkert
En skøn muffin med de helt rigtige smage og noter af citrus, frugt og chokolade, mmmhhh.
Jeg kan sagtens forestille mig denne muffin med friske bær i stedet for tørret frugt og måske med et drys af knuste, tørrede hindbær ovenpå den smeltede chokolade – det må prøves 😀