Pasta med knuste tomater
Pasta med knuste tomater smager vidunderligt af Italien og sommer. Det er en nem og let aftensmad, der udover at smage skønt, også er køn at se på.
Sommerpastaen er perfekt til de travle efter-ferie-hverdage, der venter lige om lidt for en del sommerglade danskere. Det er også en god ret til de ferieaftener, hvor der kommer uventede gæster eller til de aftener, hvor du trænger til at mindes sydens sol og sommer 🙂Lækker sommerpasta til hverdag og fest
Jeg elsker simpelthen denne pasta med knuste tomater, fordi den minder mig om solrige dage i skønne Toscana med skønne oplevelser og lækre italienske råvarer, mmmhhh 🙂
Jeg tror også, at du vil komme til at elske den – både fordi den er let at lave og den smager himmelsk af Middelhavsmad 🙂
Til 2-3 personer skal du bruge:
450 g meget modne og skønne tomater
4 stk. ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
1 rød chili – ½ hvis du ikke er til det stærke
1½ tsk. rørsukker
25 g frisk basilikum – det svarer til en mellemstor potte
300 g De Cecco fusilli lunghi bucati eller De Cecco spaghetti
Parmesan ost – hel parmesan, ikke det der færdigrevet pjatSmukke sommeringredienser i skøn forening
Pil hvidløget og hak det meget fint. Skyl, tør og hak chilien. Jeg lader altid kernerne sidde i, men du kan også sagtens fjerne dem.
Skyl basilikummen og slyng den tør. Hak den groft – tag lidt fra til pynt.
Skyl tomaterne og tør dem. Med en lille spids og skarp kniv skærer du blomsten ud af tomaten, så den midterste lidt hårde kerne kommer ud. Kasser den del.
Find en stor varmefast skål frem.
Bor dine tommeltotter ned i hullet i tomaterne (hvor blomsten sad) og riv tomaterne fra hinanden. Riv dem i stykker i forskellige størrelser, så de ikke alle er ens – de må endelig ikke være for store.
Grunden til at du skal rive dem i stykker og ikke skærer dem, er at du ved at rive dem presser meget mere smag ud af dem og du beholder alle de skønne safter i skålen. Smagen af tomaterne bliver meget mere intens på denne måde.
Det er noget snask, men det er sjovt 😉
Tilsæt det finthakkede hvidløg, chilien og det meste af basilikummen. Krydr med sukkeret, en smule havsalt og lidt friskkværnet peber. Dryp olivenolien over til sidst.
Rør blandingen godt sammen, så alle smagene blander sig med hinanden. Dæk skålen med film og sæt den til side på køkkenbordet i minimum 30 minutter.Skønne, skønne solmodne tomater iklædt basilikum og hvidløg 🙂
Kog den lækre pasta i rigeligt kogende vand – en god tommelfingerregel til kogning af pasta er, at du skal bruge 1 liter vand til 100 g pasta og vandet skal tilsættes salt, så det minder om havvand i smagen – altså det skal være lige så salt som havvand. Husk nu, ingen olie i kogevandet – det bruger italienerne ikke og det gør ikke noget godt for pastaen.
Hvis du synes, at din pasta har en tendens til at kæbe, når den er kogt og det er derfor du kommer olie i vandet, så øg mængden af vand, da det oftest er for lidt vand, der skyld i klæberiet. Du kan også dryppe olivenolie over pastaen, når den er kogt og vandet er drænet fra, så klæber den heller ikke.
Når pastaen er kogt efter anvisningen på pakken, dræner du vandet fra og hælder med det samme den varme pasta op i skålen til tomatblandingen. Vend pastaen rundt i tomatblandingen og tilsæt eventuelt lidt ekstra olivenolie.
Lad den lækre pastaret lige sætte sig et øjeblik, inden du portionsanretter den i dybe tallerkner og høvler lidt god parmesan ost over hver portion sammen med de gemte hakkede basilikumblade 🙂En skønherlig pastaret med smukke farver
Den lækre pasta klæder de solmodne tomater, der har badet i den skønne krydrede lage af hvidløg, chili og basilikum. Sukkeret fremhæver tomaternes sødme og de vidunderlige smage af tomat, hvidløg og basilikum sender dine smagsløg til himlen og du henrykkes af begejstring over, hvor delikate så enkle ingredienser kan smage.
Denne pastaret er i sandhed en lækkerbisken, der er en dronning værdig 🙂