Grillet laks

Grillet laks

Grillet laks er en skøn spise og en del af det tema, der er ved at snige sig indover La Dolce Vita; sommermad eller mad på grill og til grill…hmmm….Det havde jeg ikke set komme 🙂

Grillet laks er nemt og hurtigt at lave og det smager absolut vidunderligt; saftigt, mørt og lækkert, mmmhhh.Grillet laksSmuk rosa lækkermås 🙂

Hvis du ikke vil lave det på en grill, så kan du også lave det i en 200 grader varm ovn – stegetiden er den samme.

Til 2 personer skal du bruge:

2 laksesteaks á ca. 150 gram

Citronpeber og havsalt

3 skiver citron – gerne økologisk

Olivenolie

Tag et stort stykke stanniol, ca. 20 x 30 cm og fold det let op i siderne, så det danner en aflang form.

Smør bunden af “formen” med olivenolie.

Læg laksesteaksene i midten af formen og dryp lidt olivenolie henover dem begge.

Krydr dem med lidt citronpeber og en smule havsalt.

Skær de tre skiver citron midtover og fordel dem ovenpå laksen.Grillet laks

Skøn grillet laks

Løft forsigtigt stanniolen og laksen over på en varm grill og steg dem i cirka 8 minutter.

Stanniolen skal ikke foldes ind over laksen – den skal være åben.

Fjern de smukke rosa laks fra varmen og lad dem trække i fem minutter, inden du serverer dem med sommersyltede grønsager eller smukke grillede grønsager til, mums.

Laksen er smeltende mør og saftig og de skønne lameller i kødet kan skubbes fra hinanden med en gaffel. Den skønne citron giver en frisk citrus smag til den flotte rosa laks og citronpeberens pikante smag giver laksens en skøn krydret og pikant overflade.Grillet laksSmuk, saftig og delikat – en skøn sommerspise

Den lækre grillede laks er en himmerigs mundfuld, der egner sig perfekt til både hverdag og fest 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.