Vildsvinefrikadeller

Vildsvinefrikadeller

Print Friendly, PDF & Email

Vildsvinefrikadeller er en skøn lille sag, der smager fortrinligt på alle tider af året; den er perfekt til julens frokostbord, til sommerens lette aftensmad eller bare på en skive groft rugbrød med lidt surt til.VildsvinefrikadellerSmukke dunser, der har en skøn dyb smag

Vildsvinefars er lidt federe, end almindelig skinke-kalve-eller blandet fars, men smagen er også endnu bedre 🙂

Timianen og enebærrene giver et dejligt parfumeret og krydret modspil til den lidt federe fars.

Til cirka 22 mellemstore frikadeller skal du bruge:

400 g vildsvinefars

1 finthakket løg

10 knuste enebær

1 tsk timian

havsalt og friskkværnet peber

1 æg fra en høne, der har hygget sig i en hønsegård

3 dl mælk – gerne fra en glad ko

4 spsk hvedemelVildsvinefrikadellerGyldne skønheder, mmmhhh

Kom farsen i en skål, tilsæt finthakket løg, timian og de knuste enebær. Du kan knuse enebærrene i en morter og har du ikke sådan en, kan du bruge enden af skæftet på en stor, tung kniv. Rør farsen godt sammen. Tilsæt cirka 1½ tsk. havsalt og friskkværnet peber; cirka 20 drej på din peberværn. Rør igen godt sammen et par minutter. Kom ægget i og rør det godt ind i farsen.
Tilsæt mælken lidt af gangen under omrøring. Rør alt mælken ind i farsen, inden du tilsætter mere. Farsen kan suge mere mælk, end du lige regner med og der skal bruges lidt mere mælk, end i en almindelig frikadellefars, så disse vilde basser ikke bliver tørre. Kom melet i ad to omgange og rør det godt sammen med resten af ingredienserne. Sæt farsen koldt i minimum ½ time, så den får tid til at sætte sig.

Form små frikadeller af farsen og steg dem i en blanding af rigtig god smør og olivenolie, indtil de er flotte og gyldne på alle sider. De skal sådan set steges som ganske almindelige frikadeller.VildsvinefrikadellerVilde deller, der ligner almindelige deller, men som smager vidunderligt

Server dem på en skive lækkert rugbrød til julefrokosten med syltede rødbeder til eller server dem til en frisk rødkålssalat, som jeg ofte gør med stor succes. Rødkålssalaten giver et lækkert modspil til de små vilde bæster, der smager mildt af vildt og skov. Enebærrene giver en mild skovbundsagtig smag til vildsvinekødet, der klæder det rigtig godt.

Vildsvinefars kan købes i de større supermarkeders frostafdeling eller du kan være heldig, at du kender en jæger, der kan skaffe dig lækkert vildsvinekød, mmmhhh.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.