Vegetarisk linsesuppe

Vegetarisk linsesuppe

Vegetarisk linsesuppe med masser af grøntsager og noter af middelhavsmad og Mellemøsten er min nye favorit suppe. Den er nem at lave og smagen er uovertruffen. Faktisk bliver den endnu bedre, hvis den får lov til at “trække” i køleskabet i et døgn, inden man spiser den. Dog kan den sagtens spises samme dag, som den laves 🙂

Til 3-4 personer skal du bruge:

2 finthakkede almindelige løg

½ rød finthakket chili

4 fed finthakkede hvidløg

4 cm revet ingefær

2 stilke bladselleri i små tern

4 mellemstore gulerødder i små tern

1 mellemstor kartoffel i små tern

1 rød peber i små tern

2 store håndfulde finthakket grønkål eller finthakket frisk spinat

1/4 tsk. fennikelfrø

1/4 tsk. stødt kanel

1 tsk. tørret timian

½ tsk. tørret rosmarin

1 ½ tsk. tørret basilikum

1 ½ tsk. røget paprika

Masser af friskkværnet peber

2 ds. flåede tomat

2 dl grønne linser

6-7 dl vand

3 terninger grøntsags bouillon

1 citron

Evt. friskrevet parmesan til servering

Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær i en stor gryde i god olie indtil løgene er klare. Det må ikke blive brunt.

Tilsæt gulerødder, bladselleri, sød kartoffel og peberfrugt og sauter i yderligere 5-7 min. Tilsæt derefter krydderierne og rør godt i blandingen, så de lækre smage fordeler sig.

Kom flåede tomater, linser, vand og bouillonterninger i gryden og rør godt. Læg låg på gryden og skru ned, så suppen simrer og ikke koger for meget. Lad suppen simre i ca. 35 min eller indtil linserne er færdige.

Smag suppen til med friskkværnet peber, saften af citronen eventuelt lidt havsalt.

Kom grønkålen i suppen og lad den simre i yderligere 5 min. Bruger du spinat skal suppen kun simre i et par minutter ellers bliver spinaten kedelig.

Server rygende varm eventuelt toppet med lidt skønt friskrevet parmesan. Du kan også lade suppen køle let af og sætte den i køleskabet til dagen efter, hvor du fint kan genopvarme den. Vælger du at gemme suppen til dag to, kan du med fordel vente med at tilsætte grønkål/spinat.

Alle de lækre krydderier og krydderurter i suppen giver en skøn smag af Middelhav/Mellemøsten og du bliver glad helt ned i tæerne, når du spiser den. Mængden af skønne og mættende grøntsager garanterer både mæthed og en god portion af de 6 stykker grønt og frugt, vi skal spise i løbet af en dag.

Selv kødelskere elsker denne suppe. Du mangler ikke kødet, fordi du både har den søde kartoffel og linserne til at give fylde. Parmesanen giver noten af umami, som oftest forbindes med smagen af kød.

Jeg er pjattet med de skønne svage noter af fennikel og kanel, der klæder Middelhavs krydderurterne utrolig godt.

Denne suppe er comfort food på en ny måde, hvor du både bliver mæt, er sund og får den der trøstende følelse, som comfort food ofte giver. Suppen er perfekt både på en kold og blæsende dag og på en solskinsrig varm dag, hvor appetitten måske ikke er så stor.

Herhjemme er denne lækre vegetariske linsesuppe blevet en fast del af min madplan og den ryger på bordet mindst to-tre gange om måneden.

Buon appetito!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.