Varm salat
Varm salat er et delikat alternativ til en klassisk grøn salat. Varm salat lyder måske en smule alternativt i dine øre, men tro mig – varmen får de mest intense og dybe smage frem i de skønne salat ingredienser og det smager ualmindelig godt.
Varm salat er en af de retter, du simpelthen bare må prøve 🙂Billedskøn varm salat
Enkle, gode og skønne danske råvarer danner basis for denne lækre vegetar ret, der dog sagtens kan spises som tilbehør til en god bøf, saftig kylling eller delikat fisk.
Til to personer skal du bruge:
2 hjertesalat hoveder
4 mindre gulerødder – gerne friskopgravede
8 cherrytomater
10 grønne asparges
Friskrevet parmesan
God olivenolie
Havsalt og peber
Evt. humus og skyr
Tænd ovnen på 200 grader.Enkelt og velsmagende
Skrab eller skræl gulerødderne og halver dem på langs.
Fjern de yderste blade fra hjertesalaterne og skyl dem godt.
Skyl tomaterne og aspargesene. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
Læg de halve gulerødder på en bageplade med bagepapir og læg tomaterne ved siden af. Dryp lidt god olivenolie over begge grøntsager og drys dem med havsalt og friskkværnet peber.
Bag dem midt i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Halver imens hjertesalaterne på langs.
Når de 20 minutter er gået, tager du bagepladen ud af ovnen – lad ovnen være tændt.
Læg salaterne og aspargesene på pladen ved siden af de andre lækre grøntsager. Dryp salat og asparges med olivenolie og drys dem med lidt havsalt og friskkværnet peber og riv til sidst lidt god parmesan over alle grøntsagerne.Enkle og skønne råvarer af god kvalitet
Sæt bagepladen tilbage i ovnen og giv grøntsagerne ti minutter.
Hvis du gerne vil have lidt proteiner til denne salat, kan du røre lidt god humus – jeg bruger oftest en god købt variant – med lidt skyr. Du skal cirka bruge 1/3 humus til 2/3 skyr. Både humus og skyr indeholder mange proteiner og er med til at give en større mæthed, end salaten alene.
Hvis du gerne vil have kød, som proteinkilde i stedet for, undlader du dressingen og laver lidt godt kød til.
Når grøntsagerne er færdige tager du dem ud af ovnen og anretter dem på to smukke tallerkner – gør gerne lidt ud af anretningen – når du lige ligger lidt ekstra i anretningen, bliver måltidet altid endnu bedre 🙂Sprødt, blødt, sødt, syrligt og en snert af umami…
Server salaten med humus-skyr dressingen og eventuelt en skive ristet rugbrød til – det smager himmelsk med det sprøde rugbrød.Spiselig vellyst
Den korte varmetid i ovnen gør noget ualmindelig godt ved de smukke hjertesalater – de bliver intensgrønne og får en skøn dyb og let nøddeagtig smag, der overrasker og henrykker dine smagsløg. Gulerødderne naturlige sødme fremhæves af den lange bagetid og det lille drys parmesan giver dem en skøn note af umami, der klæder sødme på smukkeste vis. De delikate grønne asparges bevarer deres dejlige sprødhed og giver et skønt frisk ærtepust til salaten. Tomaternes smukt sprækkede skind afslører det kødfulde indre og ovnens varme fremhæver deres fantastiske nuancer af sødme og syrlighed, så dine smagssanser bombarderes af intense noter af disse to skønne smagsnuancer.
Serveret sammen med den delikate og proteinrige dressing af sødlig humus og syrlig skyr har du et himmerigs måltid, der både er smukt at se på og som smager fantastisk.
Denne lækre varme salat er intet mindre end fantastisk!