Der er en eneste regel, der burde være et lovkrav, når det kommer til æltning af brød. Man kan, næsten ikke, ælte for meget.
Jeg tæller altid til 200, imens jeg ælter, dvs. at min brød-, flûtes- eller bolledej altid bliver æltet 200 gange. For hvert tryk, rul eller drej, du giver dejen, tæller du 1, så 2 og så videre, indtil du når 200. Derefter tager jeg altid lige 20 gange mere, bare lige for at være sikker…
Det giver simpelthen bare et bedre brød.
Du skal dog ikke pøse løs med melet. Dejen skal stadig være smidig og elastisk. Den skal på ingen måde drukne i mel, for så får du et tørt brød.
Drys lidt mel af gangen på bordet og ælt. Du når et punkt, hvor du ikke behøver mere mel og så skal du bare blive ved med at ælte. Når du ikke det punkt, inden du når 200, så fortsætter du bare med at tælle og ælte.
Tro mig -dit brød bliver bare bedre.