Steak sandwich
Steak og steak, det er nok så meget sagt, men oksekød er der i og det er en form for steak, men ikke en stor, saftig og møg-beskidt (som nogle siger) steak. Det er derimod venø-steaks der i.
Venøsteaks er vel egentlig et lidt misvisende navn. Jeg forbinder ordet steak, med den nævnte store, saftige m……. sag nævnt ovenfor. Men god er denne sandwich alligevel, den er faktisk forbandet god – sorry…. også selvom den er med venøsteaks, som der i øvrigt ikke er noget galt med 🙂
Jeg fandt på opskriften, da fryser og køleskab trængte til lidt oprydning. I fryseren tiltrak en mystisk pakke oksekød sig min opmærksomhed. Den mystiske pakke viste sig at indeholde 200 g venøsteaks, brødkurven indeholdt Levebrød fra Schulstads nye Rugbrøds sandwichstykker, spisekammeret bød på zittauerløg, tomater og søde kartofler. Køleskabet havde også lidt finurligheder at byde på og inden jeg havde set mig om, havde jeg kreeret denne lækre steak sandwich, som jeg simpelthen bliver nødt til at dele med dig 🙂Uartig og lækker steak sandwich
Til 2 personer skal du bruge:
2 Levebrød rugbrøds sandwichstykker
200 g venøsteaks
3 håndfulde fintsnittet iceberg – en gang imellem er det rart med den gode gamle iceberg og der er bare nogle ting, den smager bedst til – blandt andet denne sandwich 🙂
6-8 cherrytomater
1 zittauerløg
Three pepper sauce fra Heinz
Mayonnaise – hjemmelavet eller en købt variant – det bestemmer du selv
Hvidløg eller hvidløgspulver
½ tsk. røget paprika
Havsalt og friskkværnet peber
Jeg lavede en enkelt stor sød kartoffel til, skåret ud i stave og stegt i ovnen, men det er ikke som sådan nødvendigt. Den kan du sagtens undvære. Hvis du alligevel har lyst til at lave den, så skal den laves stort set på samme måde, som mine krydrede kartoffelbåde, dog skal søde kartofler ikke have så lang tid i ovnen, cirka 20 minutter.
Tilbage til sandwichen.
Tænd ovnen på 225 grader.
Rens løget og halver det. Skær det i tynde skiver. Sæt en stegepande over middelvarme og kom en sjat olivenolie og en klat god smør på panden. Kværn lidt peber over med det samme.
Når panden er varm og fedtstoffet begynder at bruse, tilsætter du løgene. Lad dem stille og roligt stege, indtil de begynder at blive bløde. Når de når blødhedspunktet, krydrer du dem med røget paprika, en smule havsalt og 1 tsk. rørsukker.
Rørsukkeret fremhæver den dybe og bløde smag i løget og gør det meget delikat.
Lad nu løgene stå og hygge sig.
Skær cherrytomaterne over på den ene led. Læg dem i et lille fad og drys hver enkel tomat på skærefladen med en smule rørsukker. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Hak iceberg salaten fint. Læg dine sandwich stykker i ovnen.
Sæt en stor stegepande over for fuld skrue. Kom en sjat olivenolie på panden og kværn lidt peber ud over. Når panden er varm, ligger du dine venøsteaks på i et enkelt lag og ikke for mange af gangen, så koger de, i stedet for at stege.
De skal ikke stege andet et max 2 minutter på hver side – 1 er faktisk mere end rigeligt. Krydr dem godt på begge sider med friskkværnet peber, havsalt og enten 1 fed presset hvidløg eller hvidløgspulver.
Nu er du klar til at samle din sandwich:
Del brødet og kom 1 spsk. Heinz three pepper sauce på hver halvdel, kom også ½ spsk. mayonnaise på hver halvdele. Bland dem sammen med en kniv og smør ud på brødet.
Kom iceberg salaten på bunden af sandwichstykket. Fordel de lækre løg ovenpå, efterfuldt af de nu lune og sødmefyldte tomater. Fordel kødet ovenpå grønsagerne og top med lækkert hjemmelavet agurkesalat. Slut af med toppen af sandwichstykket og server din lækre steak sandwich, enten som de er eller med fritter af søde kartofler 🙂Lækker sandwich med masser af god smag 🙂
Det er en virkelig lækker sandwich – fyldt med god smag; løgenes sødme bliver fuldendt af de sødmefyldte tomater og Heinz’ three pepper sauce giver en smule bid sammen med de krydrede venøsteaks. Det klassiske iceberg binder alle de lækre smage sammen med sin lette bitterhed, der passer perfekt til det søde, de dybe smage og det bid, der er i dressing og kød, mums 😀
Jeg havde slet ikke planlagt, at denne sandwich skulle deles med dig; den var jo bare lige lavet af, det der nu var… men da jeg havde spist et par bidder, var jeg ikke i tvivl – den her opskrift skulle du ikke snydes for 🙂 Det er lækkert med lækkert på 😀 Det forklarer også de knap så gode billeder….