Rucola pesto
Rucola pesto med mandler er smuk og smagfuld. Pestoen kan bruges til alt fra pasta, til pizza, sandwich, supper og rørt op med olie, som dressing til salat. Rucola pestoen har en skøn note af citrus, der gør den frisk og delikat.Smuk grøn sag
Jeg er helt pjattet med denne lækre pesto og den er tæt på at overhale min, indtil nu, ubetingede favorit pesto, basilikumpestoen, indenom…
Den friske og lette smag komplimenterer de fleste retter så godt og min absolutte yndlingsfrugt i tiden, citronen, gør bare pestoen endnu bedre.
Til 1 stor portion skal du bruge:
75 g frisk og smuk grøn rucola
50 g mandler
Skal af ½ økologisk citron
Saft af 1/3-½ økologisk citron
20 g pecorino ost – parmesan ost kan også bruge – friskrevet selvfølgelig
Ca. 2-2½ dl ekstra jomfru olivenolie
Et nip havsaltSmå bidder af mandel putter sig i den lækre pesto
Skyl og tør rucolaen godt – brug gerne en salatslynge. Den er uundværlig i et køkken 🙂
Kom rucola og mandler i en foodprocessor eller en blender og kør det i maskinen til det er fintsnittet.
Mandler kan i øvrigt bruges til andre pestoer også, hvis du synes at pinjekerner er for dyre.
Riv skallen af halvdelen af citronen ned til den smukke grønne masse. Riv også osten derned og drys et lille nip havsalt deri.De smukkeste farver
Hvis din økologiske citron er stor, kan du nøjes med saften fra 1/3, hvis ikke, skal du bruge saften fra en halv.
Tilsæt cirka 1½ dl olie og kør igen massen til den er glat. Tilsæt mere olie undervejs.
Konsistensen skal være, hmm ja, pesto-agtig; det vil sige tyk og alligevel flydende.
Smag pestoen til – skal den have lidt ekstra citrus eller et lille drys ost mere? Husk at smagen sætter sig, når den har fået lov til at stå i køleskabet en dags tid. Du kan derfor med fordel lave pestoen i god tid.
Kom den smukke grønne pesto i et glas med tætsluttende låg eller en tilsvarende skål. Opbevar den i køleskabet.
Pestoen kan holde i cirka 3-5 dage.En skefuld af himmerige
Et rigtig godt tip til at forlænge pestoens holdbarhed er, at hælde cirka 1 cm olivenolie over pestoen, inden du lægger låget på den. Olivenolien konserverer nærmest pestoen og hæmmer derved vækst af uønskede ting, som ikke skal nævnes her… 😉
Pestoen har en smuk grøn farve og de lækre mandler giver et herligt spil i farve og i smag. Den syrlige strejf af citronskal- og saft giver en dejlig frisk lethed til pestoen og gør den utrolig anvendelig til de fleste retter. Pecorino osten har en dybere og mere intens smag end parmesan og den tilfører en vidunderlig dyb note af umami til denne smaragdgrønne lækkerbisken.Smukt!
Smagen og duften af rucola pestoen sender mig fluks til det skønne Italien og minder om lyse, lune sommeraftener på et lille lokalt trattoria med delikat mad af gode råvarer, hjertevarm stemning og liflige dråber af god vin, mmmhhhh.