Ramsløgspesto
En af naturens gratis glæder er ramsløg. Ramsløg vokser vildt i skove, hvor skovbunden er forholdsvis fugtig. Den kan forveksles med liljekonvallen, som er giftig. Forskellen er, at ramsløget lugter kraftigt af løg.
Ramsløg er i sæson fra cirka midt april til midt juni. Du kan bruge både blomster og blade. Sidste år fik du opskrifterne på tørret ramsløg og ramsløgssalt af mig og i år, får du en let og lækker opskrift på ramsløgspesto.Skøn, dybgrøn pesto 🙂
Til en stor portion pesto skal du bruge:
25-30 store ramsløgsblade
40 g friskrevet parmesan
50 g mandler
1,5 dl olivenolie
1 dl rapsolie
lidt havsalt
Jeg bruger både olivenolie og rapsolie, da oliveolie alene vil blive alt for dominerende i denne pesto.
Portionen bliver så stor, at du kan komme halvdelen i fryseren i to små poser. Kom dem i det ene hjørne i hver pose, så er det lettere at få ud. Når du skal bruge dem, tager du dem ud af fryseren og enten lader dem tø i køleskabet eller i en skål med koldt vand. Køleskabet er langtidsløsningen og skålen med koldt vand kan klare optøningen på cirka 15 minutter.
Kom ramsløg, mandler, en smule havsalt og parmesanen i en blender og blend det kort. Tilsæt rapsolien og halvdelen af olivenolien og blend igen. Blandingen begynder nu at tage pesto form og du kan tilsætte det sidste olivenolie.
Blend godt igen og tilsæt eventuelt mere olie, hvis du synes, at pestoen virker for bastant.
Skold et tætsluttende glas og skyl det i atamon og kom pestoen i det. Opbevar i køleskabet og spis den indenfor et par uger. Smuk, grøn delikatesse, mums
Den smager super godt til nye kartofler, blandet i skyr som en dressing og fortyndet med lidt ekstra olie som dressing til en lækker salat. Du kan bruge den til sandwich, på pizza, på kylling eller i en burger – den kan bruges til stort set alt i det salte køkken 🙂