Pasta med tomat og spinat
Lad dig endelig ikke skræmme af, at der skal spinat i denne pasta ret. Jeg bruger frisk spinat, der er sprødt, lækkert og fyldt med vitaminer, fibre og antioxidanter. Spinat er virkelig en super-food. Undersøgelser har faktisk vist, at et dagligt indtag af spinat over en længere periode kan forbedre synet – slet ikke så dårligt.
Det er en rigtig sommer ret til de dage, hvor appetitten ikke er så stor og det er den sjældent i den skønne sommervarme, som vi oplever i disse dage 🙂
Til 3-4 personer skal du bruge:
1 pakke parmaskinke eller serranoskinke, 70 g.
4 store solmodne tomater
250 g. fuldkornspasta – muslingeskaller er perfekte hertil
200 g frisk spinat
2 fed hvidløg
Ekstra jomfru olivenolie
Parmesanost efter smag
Sæt en stor gryde over med masser af vand i. Bring vandet til kog – tilsæt 2 spsk fint salt og pastaen. Pasta skal have meget vand at koge i og det skal være lige så salt som havvand, ellers får du ikke pastaens gode smag frem. Jeg får kryb, når jeg ser, folk der kommer ½ kg pasta i en lille bitte gryde med vand så det dækker. Det er jo ikke en ordentlig kogt pasta, men bare bras. Undskyld mit sure opstød, men kog nu pastaen korrekt – smagen bliver så meget bedre 🙂
Tænd ovnen på 200 grader, læg bagepapir på en bageplade og læg skinken herpå og sæt den i ovnen, mens ovnen varmer op – hold øje med den – den bliver hurtig brændt. Den skal bare lige steges, til den er sprød.
Skyl spinaten godt og slyng den tør – har du ikke en salatslynge, kan du duppe den tør i et rent viskestykke. Hak spinaten groft og læg til side. Skyl tomaterne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.
Når pastaen er kogt, dræner du vandet fra og skyller den hurtigt under den kolde hane – tilbage i gryden med den. Tilsæt spinat, tomater og skinken i små stykker. Varm 3-4 spsk. ekstra jomfru olivenolie op i en lille gryde og tilsæt hvidløgene. De skal ikke tage farve – bare lige stege 1 minut, så de afgiver smag til olien. Hæld olien med hvidløg over pasta retten og vend den godt rundt. Anret på flotte halv-dybe tallerkner og høvl parmesanosten over.
Nyd retten med et glas køligt rosévin til – en super lækker sommer ret, der ikke tager lang tid at lave og som er fyldt med vitaminer 🙂
Er din familie ikke så vild med spinat, kan du altid fortælle dem, at du har blandet salat i retten – så køber de den nok. Ja, ja en lille hvid løgn, men når det er mad, så går det nok 😉