Pasta med laks og pesto
Frisk pasta med varmrøget laks og persillepesto er en hurtig og lækker aftensmad med en snert af luksus over sig, der passer perfekt til de travle hverdagsaftener, hvor tiden ofte kan være knap.
Luksus på en almindelig hverdag
Pasta med laks er også en god gæsteret, der kan laves imens gæsterne nyder et glas vin 🙂
Retten er også perfekt til en hurtig frokost med gode veninder – mon ikke mine veninder skal have denne ret serveret, næste gang vi skal vende verdenssituationen over et glas vin 🙂
Jeg har brugt Pastellas nye pasta variant med 40 % grønsager til denne ret og den var faktisk overraskende god. Jeg brugte varianten med broccoli og ærter. Du kan sagtens bruge en almindelig frisk pasta – den friske pasta gør, at retten kan være lynhurtig færdig, modsat tørret pasta, der skal koge noget længere.
Til 2 personer skal du bruge:
350 g frisk bånd pasta
Saft 1 økologisk citron
Skal af ½ økologisk citron
200 g cherry blommetomater
25 g smør af den gode slags
100 g varmrøget laks
2-3 spsk. persillepesto
Kom vand i en stor gryde og bring det til kog.
Skyl tomaterne og halver dem – hvis de er meget store, skal de deles i fire.
Sæt en stor pande over god varme, når pastavandet begynder at vise de første bobler.
Kom tomaterne på den varme pande. La dem blive lune i et minuts tid. Tilsæt revet skal og citronsaften. Rør forsigtigt sammen. Tilsæt smørret og sluk for varmen.
Kom godt med salt i pastavandet og kog pastaen som anvist på pakken – cirka 1 minut, hvis du bruger Pastellas.
Fjern panden med tomater fra varmen – tomaterne skal blot lunes og blandes med smør og citron – de skal ikke koge ud.
Dræn pastaen og hæld den varme pasta på panden med tomaterne. Vend forsigtigt rundt.Smukke forårsfarver 🙂
Pluk laksen i små stykker og bland med pastaen.
Portionsanret pastaen og fordel en generøs klat persillepesto på toppen af hver portion.
Pastaen får en dejlig cremet smag af blandingen af citronsaft og smør og de lunede tomater bringer en dejlig sødme til retten. Den varmrøgede laks giver et skønt pift til pastaen og persillepestoen binder hele retten sammen til en fuldendt nydelse – luksus på en ganske almindelig hverdagsaften 🙂Cremet grøn pesto, lyserød laks og røde tomater – hvis øjne kunne savle…
Få, men gode ingredienser løfter dette måltid til en herlig oplevelse, der vil få enhver italiener til at juble 🙂
Dette indlæg er på ingen måde sponsoreret af Pastella.