Pasta med asparges
Asparges og pasta er et skønt match og når aspargesene er i form af en lækker cremet aspargessauce hældt over god pasta, ja så er det bare endnu bedre 🙂
Denne lækre lysende grønne aspargessauce er en rigtig forårsret; mild, blød og yderst delikat. Den smukke grønne farve er forår i sig selv og du bliver glad helt ned i tæerne, når du får serveret sådan en skøn tallerkenfuld forår 🙂Smuk forårsgrøn sauce med skønt skær af citrus
Pasta med aspargessauce er en lækker ret i sig selv og velegnet til vegetarer, men du kan også sagtens servere lidt stegt kyllingebryst med serranoskinke til – det smager også vidunderligt 🙂
Den skønne cremede aspargessauce er lynhurtig at lave og den er perfekt til hverdag, men også utrolig smuk at servere for gæster eller i weekenden, hvor maden ofte gerne må være lidt ekstra lækker.Cremet aspargessauce på den allerbedste måde – enkelt 😀
Til 3 personer skal du bruge:
500 g smukke grønne asparges
1 fed hvidløg
1 håndfuld store basilikumblade
2 dl cremefine eller fløde, hvis du er til det
1 øko citron – du skal bruge skallen, derfor den økologiske 🙂
250 g lækker tagliatelle – jeg bruger allerhelst De Cecco, det er mit yndlingspasta mærke og italienernes foretrukneLækker tagliatelle dækket af skøn grøn sauce, mmmhhh
Skyl aspargesene godt og knæk den nederste træede del af – kasser den del. Skær hovederne af og læg dem til side.
Skær resten af aspargesene i 2 cm lange stykker. Pil hvidløgsfeddet.
Bring 3 dl vand til kog i en gryde, tilsæt 1 tsk. fint salt og kom asparges og hvidløgsfed i det kogende vand.
Lad aspargesstykkerne koge i cirka 3 minutter.
Kog imens pastaen i en stor gryde med godt kogende vand. Følg kogeanvisningen på pakken. Tilsæt aspargeshovederne til pastavandet, når pastaen mangler 1½ minut af kogetiden.
Dræn vandet fra aspargesene, men gem lige 3 tsk. Sæt den brugte gryde til side – du skal bruge den igen om et øjeblik.
Kom de kogte aspargesstykker op i en skål sammen med basilikumbladene, det kogte fed hvidløg og de 3 tsk. kogevand, som du gemte. Brug en stavblender til at blende det hele til en glat puré. Delikate asparges på en ny måde, lækkert
Hæld puréen op i den brugte gryde sammen med cremefinen. Sæt gryden tilbage over varmen og lad langsomt saucen komme til kogepunktet. Lad saucen simre et øjeblik – den må ikke buldrekoge.
Dræn vandet fra pastaen.
Fjern saucen fra varmen og riv skallen af den godt skyllede økologiske citron ned i saucen. Rør godt og vend saucen i den kogte pasta.
Portionsanret den smukke grønne pasta med de frække aspargeshoveder på pæne tallerkner og server retten med det samme.Kælende cremet aspargessauce med skøn citron på toppen, mums
Pastaen har en vidunderlig lækker smag og endnu bedre bliver den af den lækre lysegrønne sauce med de smukke mørkegrønne basilikumpletter. Den skønne sauce har en mild og alligevel intens smag. Den har en dybde, som overrasker og den revne citronskal forhindrer saucen i at blive overvældende sød – citronen løfter saucen og gør den let og frisk uden at den er syrlig.
Denne skønne grønne aspargessauce er min nye favorit til min yndlingspasta, mmmhhh. Den vil sikkert også smage absolut vidunderligt sammen med et stykke lækkert stegt laks, mums 😀
Hvis du, ligesom jeg, har en Spirelli i din køkkenskuffe, så kan du lave lækker squash pasta til denne lækre sauce – det smager også vidunderligt og giver dig ekstra mange af de gode og sunde grønsager, lækkert.