De fleste spiser salat om sommeren for der kan du få de lækreste grønne blade, skønneste ingredienser og solmodne grønsager lige til at putte i salatskålen. En salat behøver dog ikke at være grøn eller at indeholder agurk eller tomat.
Jeg mener derfor, at vi også kan spise salat om efteråret og vinteren, det handler bare – som altid – om at bruge sæsonens råvarer. Denne enkle og lækre salat med selleri og æble er et perfekt eksempel på en salat lavet på årstidens grønt og frugt 🙂Smuk og lækker sag
Til 3 personer skal du bruge:
½ knoldselleri
1 stort rødkindet dansk æble
50 g valnødder
2 klementiner
1 spsk. akaciehonning
Friskkværnet peber
Skær skrællen af knoldsellerien med en skarp kniv og skær den i tynde skiver. Skær skiverne i tynde stave og kom dem op i en skål.
Skær æblet i tynde skiver og skær også det i tynde stave og put dem i skålen til sellerien.
Rist valnødderne på en tør varm pande i fem minutter – det fremhæver den skønne smag, som disse lækre og sunde nødder har.
Pil den ene klementin og skær hver båd i små stykker og kom stykkerne i skålen til knolden og æblet.
Halver den anden klementin og pres saften fra den udover selleri og æblestykker.
Knus valnødderne let med skaftet af en stor grydeske, en kagerulle eller i en morter. De skal ikke pulveriseres, bare knuses let, så der både er store og små stykker valnødder.
Kværn lidt peber udover sellerien, æblet og klementinen. Dryp akaciehonningen over og vend hele herligheden sammen. Skønne stave med lækre nødder, mums
Drys til sidst med de ristede og let knuste valnødder.
Server denne lette og lækre salat til and, gris eller kylling – den smager lækkert til det hele og giver en dejlig friskhed til de lidt tungere efterårsretter. Smukke æblestave med gyldne dråber af honning i skøn forening med hvid selleri 🙂
Når sellerien bliver skåret i tynde stave er smagen af den i den rå tilstand ikke så besk og bitter, som du umiddelbart ville tro. De tynde stave giver sellerien en lethed og en skøn krydret smag, der passer perfekt til det friske og let syrlige æble. Klementinen giver den syre, som salaten sukker efter, uden at det bliver overvældende. Honningen afrunder og fuldender smagen med hjælp fra de skønne og let bitre valnødder. En perfekt og let efterårssalat, der vil begejstre de fleste 🙂