Krydrede pommes frites i ovn er en fantastisk side dish til alverdens lækkerier. Mine krydrede pommes frites i ovn bliver sprøde udvendig og dejlig bløde og lækre indvendig, og så er de fyldt med god smag af fantastiske krydderurter og delikat røget salt.Sprøde, frække og lækre
Jeg indrømmer gerne, at pommes frites, der er lavet på den helt rigtige måde i kogende olie, måske bliver en anelse sprødere, men jeg er ikke selv særlig vild med det olie snask – jeg vil hellere have dem i ovnen og så spise lidt flere, fordi de ikke er kogt i olie og så undvære den sidste my af sprødhed 😉 Og jeg er altså ikke nogen sundheds freak, som du også ved – jeg eeeelsker jo søde sager og chokolade 😀
Til 2 personer skal du bruge:
2 store bagekartofler
2 tsk. røget havsalt – almindelig havsalt kan også bruges – bruger du fint salt, skal du kun bruge 1 tsk.
2 tsk. herbes de provence
Godt med friskkværnet peber
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Tykke basser, der bare venter på at blive spist
Skræl bagekartoflerne, med mindre skrællen er rigtig pæn, i så fald kan du nøjes med at skrubbe kartoflerne godt og beholde skrællen på – det giver et mere rustikt look og bidrager også til en dybere smag.
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver på den lange led og skær skiverne i 1 cm tykke strimler.
Kom kartoflerne op i en ganske almindelig 4 liters frostpose.
Put krydderierne op i posen til kartoflerne, bind en knude på posen og masser krydderierne godt ind i alle kartoflerne.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel kartoflerne i ét lag på bagepapiret – de må ikke lægge for tæt. Luften skal kunne cirkulere imellem hver enkelt pommes frites.God afstand imellem hver enkeltLækre krydderier klæber til de små stænger
Jeg bruger ikke olie til mine pommes frites, ikke den mindste lille dråbe – flere eksperimenter med disse frækkerter har hver gang bevist, at de bliver bedst uden brug af olie 🙂
Sæt kartoflerne ind i den varme ovn og bag dem i cirka 30 minutter til de er flot gyldne. Tag bagepladen ud og brug en palet til at løsne dem forsigtigt fra bagepapiret. Luftige og lækre krydrede pommes frites med god mayo, mums
Server de lækre, sprøde og velkrydrede kartofler med en klat god hjemmelavet mayo og måske som tilbehør til en god burger, f.eks. verdens bedste fiskeburger med torsk 🙂 Sprøde pommes frites fra ovnen – så bliver det ikke bedre 🙂
Pommes fritesene er vidunderlig sprøde udvendig og de lækre krydderurter giver en skøn smag af middelhavsnoter, der sammen med det lækre røgede salt giver en smuk smagsoplevelse. Disse pommes frites er uimodståelige og det lille snert af friskkværnet peber passer perfekt til kartoflernes sødme.
Dette er uden tvivl verdens bedste krydrede pommes frites i ovn 🙂