Kantarel creme

Jeg elsker simpelthen kantareller – det er og bliver min yndlingssvamp. Jeg er vild med den lette nøddeagtige smag de har og den lækre faste konsistens. Kantarel creme

Som alle andre svampe, skal du huske, og det er meget vigtigt, at kantareller skal børstes ren for jord og skidt med en lille pensel. De må ikke skylles! Så snart de kommer i berøring med vand, bliver de slatne og slaskede – vand er kantarellens fjende 😉

Til kantarelcreme til 2 personer skal du bruge:

200 g rensede kantareller

1 fed hvidløg

½ tsk. finthakket frisk rød chili

2½ dl Milda eller Cremefine til madlavning

1 lille håndfuld frisk timian

1 spsk. smør af den gode slagsKantareller

Riv kantarellerne i grove stykker. Hak hvidløget fint. Sæt en stegepande over fuld varme og lad smørret smelte. Kværn lidt peber over smørret. Når smørret bruser tilsætter du kantarellerne. Lad dem stege et par minutter for fuld blus. Tilsæt hvidløg og chili og lad det stege med et par minutter. Skru ned for panden til medium varme og tilsæt din Milda. Rør rundt og giv blandingen et lille drys havsalt – ikke for meget. Lad blandingen simre ind og rør i den en gang imellem. Hvis du synes, at din kantarel creme er lidt for lys, kan du give den en enkel dråbe kulør. Lige inden serveringen tilsætter du bladene fra den friske timian.

Kantarel cremen smager fantastisk – den er cremet, blød, lidt nøddeagtig i smagen og følelsen af efterår i munden er helt eminent. Den passer både til kylling og til en god mør bøf. Svinekød vil jeg dog ikke spise den til. Kyllingen giver den et blidt modspil, specielt når den er krydret som denne lækre langtidssteget kylling, men en god bøf, der ofte er meget kraftig i smagen, fremhæver faktisk kantarellernes unikke nøddeagtige smag og forstærker smagen af efterår på en rigtig dejlig måde.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.