Græskar er nok lidt en overset grønsag, som egentlig er en frugt. Den smager ikke af meget, men den er fyldt med gode vitaminer og drøj i brug.
Disse græskar fritter er inspireret af Jamie Olivers opskrift i hans kogebog “Spar med Jamie”. Jeg har dog tilføjet hvidløg, chili og basilikum for at give mere smag.
Til 18 græskar fritter skal du bruge:
1 butternut squash – det er det klokkeformede lyse græskar. Det kan købes i de større supermarkeder til cirka 20 kr. Vælg det største.
Tænd ovnen på 180 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Skyl og tør græskarret og læg det på pladen. Bag det, med skræl og det hele, i 1½ time. Tag græskarret ud og lad det køle helt af.Et bagt butternut squash
Flæk det på langs og skrab kernerne ud i en skål – dem kan du tørriste på en varm pande og drysse med lidt lækkert havsalt, så har du en sund snack 🙂Smukt orange fyld 🙂
Skrab kødet af den ene halvdel af græskarret over i en mellemstor skål. Mos det med en gaffel. Skrab kødet fra den anden halvdel over i en bøtte, kom låg på og sæt den i køleskabet. Den kan du bruge en anden dag.
Udover græskar skal du bruge:
½ rød finthakket chili
2 fed finthakket hvidløg
½ bundt frisk basilikum
150 g hytteost – fyldt med proteiner og lavt fedtindhold
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 stort æg fra en glad høne
Havsalt og friskkværnet peber
Kom alle ingredienserne op i skålen til det mosede græskar og rør godt sammen. Du har nu en skøn, lind, orange “dej” fyldt med farvestrålende prikker fra chili, hytteost og basilikum.
Græskarret har brug for krydderier, da det i sig selv ikke smager af så meget. Chili og hvidløg passer perfekt til det meget milde græskar.
Sæt en stor slip-let pande over god varme. Kom en god sjat olivenolie og en lille klat af det gode smør på. Lad det bruse op. Fordel græskardejen i klatter på panden, cirka 1½ spsk. per fritte og lad dem stege et par minutter til de er gyldne på undersiden. Vend dem og giv dem et par minutter på den anden side.Lækre græskar fritter fyldt med god smag, mmmhhh
De kan holdes lune i ovnen ved cirka 100 grader. Fritterne falder en smule sammen, når de ligger og “venter” i ovnen, men smagen er stadig lige fantastisk.
Spis dem eventuelt til en lækker ovnstegt kylling 🙂