Den græsk inspireret bønnesalat er en af mine favoritter. Den er supernem at lave og smager så godt.
Til 2 personer bruger jeg:
300 g grønne bønner
½ rød chili
½ glas soltørret tomater
1 fed hvidløg
100 gram god blød feta, gerne en i krydderolie
Damp bønnerne to minutter i kogende vand tilsat lidt salt. Hæld dem op i et dørslag og skyl dem godt under den kolde hane. De skal blive helt kolde. Lad dem ligge i dørslaget, så vandet kan dryppe af dem – ryst dem eventuelt lidt.
Hak chili og hvidløg fint og kom op i en flot skål. Skær de soltørrede tomater i tern og kom også dem i skålen, tilsæt ½ spsk. af den olie, de har ligget i – det giver en rigtig lækker smag til bønnerne.
Hæld de godt afdryppede bønner op i skålen og tilsæt feta. Har du købt en feta i krydderolie, kan du med fordel tilsætte 1 spsk. af den olie også – det giver ekstra smag. For de feta forskrækkede, kan salaten også laves uden feta. Så bruger du bare lidt ekstra olie fra tomaterne. Vend hele herligheden rundt og lad det stå og hygge sig og trække smag i 10 minutter, gerne lidt længere.