Coleslaw

Et lækkert tilbehør til mange retter og let at lave. Jeg laver altid min coleslaw, dagen før, den skal spises, så den kan nå at sætte sig og trække smag.

Til en stor portion bruger jeg:

1 spidskål – det er altså meget bedre end det tørre og kedelige hvidkål

600 g. gulerødder – skrællet vægt

5-7 dl cremefraiche, 9 % eller Skyr

3-4 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike

3-5 spsk rørsukker

Lidt friskkværnet peber.

Tag de yderste blade af spidskålet, del det på langs og hak det fint. Undgå stokken, den smager ikke godt. Kom kålen op i en stor og dekorativ skål.

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af råkostjernet op i skålen til kålen.

Bland de to grønsager sammen og stil til side.Coleslaw

Tag en mindre skål – bar en almindelig røreskål – og hæld cremefraichen eller skyren op i den.

Tilsæt eddike, sukker og lidt friskkværnet peber. Rør rundt indtil sukkeret er opløst og smag så til. Dressingen skal være sød, sur og syrlig med en snert pebersmag. Mangler den syre eller sukker, tilsætter du lidt ekstra eddike og/eller sukker. Ikke for meget bare lidt ad gangen.Coleslaw

Når dressingen har den rette smag, hælder du den op i den store skål over grønsagerne og vender rundt.

Dæk skålen til med stanniol og sæt den på køl til den skal serveres.Coleslaw

Den væder en del, men det gør ikke så meget. Du kan hælde det fra, hvis du synes, det ser trælst ud.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.