Rabarbersaft er lækkert; sødt og syrligt og friskt. En rigtig tørstslukker på en varm sommerdag.
Jeg har desværre ingen saftkoger, så min saft er lidt tykkere, end saft normalt er, men det smager himmelsk og så er konsistensen jo nærmest underordnet 🙂
Til 8 dl færdig saft bruger jeg:
1,5 kilo rabarber i små stykker
4 dl vand
Kom rabarber og vand i en gryde og lad det koge op for svag varme. Lad rabarberne koge, indtil de er helt udkogte og si så saften over i en skål. Tag rabarbermassen fra i en anden gryde og brug den til rabarbergrød.
Mål saften op og hæld den i en gryde. Bring saften i kog og tilsæt 300 g rørsukker til 8 dl saft. Kog op, skum saften og tilsæt 1 tsk Atamon. Hæld saften på en rengjort flaske, der er skoldet og skyllet med Atamon.
Opbevar i køleskabet og nyd den iskold fortyndet med vand.