Nøddebrud med chokolade er en skøn lille sød sag, der lige giver dig et lille sødt skub, når du har allermest brug for det 🙂
Nøddebruddet er lavet med mørk chokolade og masser af mandler, kerner og tørrede tranebær. Det er derfor ikke vanvittig usundt, men selvfølgelig heller ikke super sundt. Du kan dog roligt spise lidt af dette lækre nøddebrud uden at få de store samvittighedskvaler.Lækre stable af fristelser til den søde tand
Nøddebruddet er også en fin lille værtindegave eller en sød hilsen til en kær veninde, din mor, din søster eller hvem du nu synes – bare lige sådan fordi, du har lyst til at gøre noget sødt for andre 🙂
Til en stor portion nøddebrud skal du bruge:
300 g god mørk chokolade – jeg bruger altid chokolade med 64% kakao – det bliver hverken for sødt eller for bittert
175 g grofthakkede mandler
90 g tørrede tranebær
25 g græskarkerner
25 g solsikkekerner
50 g grofthakkede valnødder
1 nip havsalt
Nøddebrud med chokolade i stakkevis, mmmhhh
Smelt den mørke chokolade over vandbad.
Bland alle de tørre ingredienser; nødder, kerner og bær i en skål. Knus havsaltet mellem fingerspidserne og drys det i blandingen. Rør blandingen godt sammen.
Smelt den hvide chokolade – eventuelt i micro ovnen – små intervaller ad gangen, så det ikke brænder på.
Vend den smeltede mørke chokolade sammen med nøddeblandingen. Bland det godt sammen.
Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Bred blandingen ud til den er cirka 1 cm tyk og sammenhængende.
Dryp den smeltede hvide chokolade ovenpå i tilfældige mønstre.
Sæt pladen med chokoladen køligt og lad den stivne.Lækre nødder og tørrede bær titter frem, godt gemt i god mørk chokolade
Når den store plade nøddebrud er stivnet, løfter du den med bagepapiret over på et stor skærebræt. Skær pladen ud i mindre brud og opbevar dem i en tætsluttende æske, mørkt og køligt, indtil du har gnasket dem alle sammen i dig eller givet dem alle væk 🙂
Den store mængde nødder og kerner giver et dejligt bid til den skønne mørke chokolade og den søde hvide chokolade mildner den bitre note fra både valnødder, mandler og mørk chokolade. De skønne små bomber af trænebær giver en dejlig syrlighed til den bittersøde plade af nødder og du vil elske disse skønne nøddebrud. Det lille strejf af salt fremhæver chokoladens skønne smag og giver et skønt spil i den samlede smag.
Et lille nøddebrud med chokolade midt på dagen giver lidt ekstra energi og da det er lavet på den gode mørkechokolade og fyldt med nødder, holder det også dit blodsukker rimeligt stabilt.Smukkere bliver det ikke….eller lækrere 😀
Nøddebrud med chokolade er også en god måde at få brugt små rester af nødder, kerner, tørrede bær og chokolade på. Du kan sagtens bruge andre nødder, færre nødder og flere bær, lys chokolade blandet med mørk chokolade eller hvad du nu føler for. Der er faktisk frit valg på alle hylder, men prøv disse skønne nøddebrud – de smager vidunderligt 🙂