En anderledes, men vildt delikat sukker.
Til 1 stort glas skal du bruge:
500 g rørsukker
1 stor håndfuld lavendelblomster – ingen stilke her, den del blomsterhovedet sidder på er ok at tage med
Kom 200 g rørsukker i blenderen, efterfulgt af lavendelblomsterne. Kom 100 g rørsukker på toppen.
Låg på og tænd for fuld skrue. Ryst din blender lidt et par gange, mens den kører. Sluk blenderen og pil låget af. Med skaftet på en trægrydeske – plastic og metal kan gøre stor skade på din blenders knive – vender du rundt i sukkeret, så lavendlerne bliver vendt ned i bunden og fedtet ind i sukker. Låg på igen og tænd, ryst et par gange og så burde din sukker være klar. Hæld resten af sukkeret i og bland rundt med skaftet af grydeskeen. Den har nu en kedelig grå farve og lige en advarsel. LAD VÆRE MED AT STIKKE NÆSEN NED I BLENDEREN, NÅR DU PILLER LÅGET AF!!! (Jeg ved, at du nu gør det – du kan ikke lade være ;-)) Det er en duft, meget kraftig duft af parfume, der stiger op af din blender – jeg gik næsten i gulvet, så kraftig er duften.
Hæld din parfume-sukker op på et stykke bagepapir og bred det ud, så det kan tørre. Det går hurtigt. Sukkeret er tørt dagen efter. Du skal selvfølgelig tjekke, så det ikke er fugtigt. Er sukkeret fugtigt og kommer på glas, så kan du lige så godt kassere det med det samme.
Smagen er så lækker – mildt krydret og så kommer smagen af lavendlernes parfumerede duft lige så stille listende ind på din tunge, hvor det danser en saglig dans og pirrer dine smagsløg op i skyerne. Prøv det – du vil ikke fortryde det 🙂
Kan man bruge lavendler, der blomstrer eller er det bedst før? 🙂
Kære Merethe,
Jeg bruger lavendler, der blomstrer.
Kh Helene