Lækker, delikat krydderi der pifter enhver kage, skål med danske solmodne jordbær og dessert lidt ekstra op 🙂
Hyldesukker er utrolig nemt at lave – det passer stort set sig selv og kræver kun to ingredienser, hvoraf den ene fås gratis i naturen. Hvor let kan det lige være?
Til et stort glas skal du bruge:
600 g rørsukker
150 g af nippede hyldeblomster – det er et pille arbejde, men det er det værd.
Nulr blomsterne af skærmene, klip eventuelt helt ude ved blomsterne med en saks, så går det hurtigere. Kom 2/3 dele af blomsterne i en blender sammen med 250 g rørsukker. Blend indtil du har en blød og våd masse. Klip den sidste 1/3 blomster i mindre stykker og bland den våde blanding med de sidste blomster og resten af rørsukkeret. Rør det godt sammen indtil massen er homogen. Spred ud på et stykke bagepapir på en bageplade og lad det tørre til det er knastørt. Det tager ca. 3-4 dage ved almindelig stuetemperatur. Husk at røre i blandingen et par gange om dagen, ellers får du en stor plade hyldesukker 🙂
Det er en super lækker delikatesse, der også er sød som værtinde gave i et lille fint glas med et sødt bånd omkring og en etiket, hvor der står hvad der i glasset. Giv det eventuelt sammen med en flaske hjemmelavet hyldeblomstsaft – det er en gave, der vil blive sat meget stor pris på 🙂