Spinatpandekager

Spinatpandekager

Smukke grønlige spinatpandekager, der smager absolut vidunderligt, er en af topscoren i mit køkken.

Spinatpandekagerne er skøn og sund aftensmad, morgenmad, forret eller frokost. De er super lette at lave og de har en mild, rund smag, der passer både til det søde og det salte køkken.SpinatpandekagerLækre basser med godt fyld

De lækre pandekager er inspireret af Michelle Kristensens “flad-mave-pandekager“, men transformeret til lidt mere La Dolce Vita stil 😉

Jeg får 4 gode pandekager ud af portionen, du kan måske få flere og du kan lave dem mindre og tykkere a la amerikanske pandekager – du skal gøre lige det, du føler for 🙂

Du skal bruge:

4 store æg fra en glad høne

1 stor moden banan

100 g hytteost

1/2 tsk. havsalt – hvis du bruger fint salt, skal du bruge mindre

1/4 tsk. friskkværnet peber

1 nip chilipulver

1/3 tsk. friskrevet muskatnød

1 tsk. nigellafrø – de kan udelades, men de giver en skøn dybde i smagen

1 tsk. bagepulver – gør pandekagerne mere fluffy

1½ store håndfuld frisk spinat – hakket rimelig fint

2 spsk. mandelmelSpinatpandekagerGylden pandekager med grønt mønster, mmhhh

Mos bananen i en skål og tilsæt krydderierne. Rør sammen.

Tilsæt æggene, hytteosten og mandelmelet og pisk “dejen” godt sammen med et piskeris.

Tilsæt den hakkede spinat og pisk dejen en sidste gang.

Varm en stor stegepande op ved medium varme og kom en sjat olivenolie på. Steg pandekagen på begge sider til den er gylden og lækker.

Hold pandekagerne varme på et folie overdækket fad i ovnen – så er alle pandekagerne lune, når du er færdig med at bage dem alle og eventuelt forberede fyldet 🙂SpinatpandekagerNemt, sundt og yderst delikat

Jeg serverer mine pandekager med frisk spinat, tomatskiver, lidt forårsløg, friske asparges, rejer og min hurtige thousand island dressing og det smager simpelthen så lækkert.

Pandekagerne har en mild og lækker smag og de mætter godt, uden at ligge tungt i maven. Pandekagerne smager også skønt, når de er kolde. Dagen efter kan de fyldes med avocado, tomat og rejer, mmmhhhh 🙂

Smagen er syndig og lokkende og alligevel let og mild. Nigellafrøene giver en skøn aromatisk dybde til smagen og bananens sødme gør pandelagen en lille smule fræk. Den gode mæthed i pandekagerne forhindrer dig i at proppe dig med dem, selvom du vil være stærkt fristet til at smovse løs. De intet mindre end smask lækre 🙂

Du kan sagtens servere pandekagerne med laks, kylling eller oksekød. De kan også spises med lidt frisk frugt til morgenmad eller som en skøn lille forret a la blinis, så skal du bare lave dem meget små.SpinatpandekagerLækre råvarer i skøn kombination, mums

Hvis du bekymrer dig for om bananen og mandelmelet gør pandekagerne søde, så er svaret at de får en dejlig rund dybde i smagen, men de bliver ikke søde-søde. De skønne krydderier gør pandekagerne mere madagtige end dessert agtige og det kan jeg godt lide.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.