Reje- og ærtesuppe fra BORUM DELUXE er nem og delikat aftensmad – hverdags gourmet til de travle dage eller en skøn forret til weekendens gæstebud.
Dette indlæg er sponsoreret af BORUM DELUXE.Sartgrønne forårsfarver
Til 2 personer til hovedret eller til 4 personer til forret skal du bruge:
1 flaske Camporel ærte- og rejesuppe fra BORUM DELUXE
150 g friske slikærter eller sukkerærter
100 g rejer – gerne en god variant i lage
2 fed hvidløg
½ rød chili
2½ dl cremefine til madlavning
1½ dl sødmælk fra en glad ko
Citron
God jomfruolivenolie
På flasken med suppe står der, at der skal bruges 4 dl fløde – det valgte jeg ikke at gøre af flere årsager; allergi og jeg var bange for at smagen ville blive for fed. Derfor valgte jeg en kombination af cremefine og sødmælk og det var perfekt.
Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak chilien fint.
Hæld suppen op i en gryde.Ærte- og rejesuppe fra Camporel – foto fra BORUM DELUXE
Find en stegepande frem og kom godt med olivenolie derpå.
Skyl slikærterne og skær dem i skrå skiver på max ½ cm tykkelse.
Lad rejerne dryppe af i en sigte, så der ikke hænger for meget lage ved.
Tænd for stegepanden og lad olien blive varm – bring imens suppen lige så stille op til kogepunktet.
Når olien er varm, tilsætter du hvidløg og chili og lader det sauterer i cirka 30 sekunder – skru ned for varmen og tilsæt slikærterne. Lad dem sauterer et par minutter.Sprødt og velsmagende fyld
Suppen burde nu begynde at småboble – tilsæt både cremefine og sødmælk og krydr med lidt friskkværnet peber.
Lad suppen simre for svag varme i nogle minutter.
Find dine pæne suppeskåle eller smukke dybe tallerkner frem.
Rist lidt godt brød og gnid det med et halvt fed hvidløg og dryp lidt olivenolie over – hvis du vil have brød til – suppen kan sagtens spises uden brød.Spis brød til 🙂
Sluk for stegepanden og tilsæt rejerne – vend dem hurtigt rundt, så de lige bliver let varme og når at tage smag af chili og hvidløg. De må ikke få for meget varme, så bliver de gummiagtige i konsistensen.
Fordel suppen i skålene/tallerknerne og fordel det farverige fyld i midten af hver skål/tallerken. Dryp lidt citronsaft over hver portion lige inden servering og lad gerne citronen følge med ind til bordet – der kan være nogle, der gerne vil have lidt mere citronsaft i 🙂 Hverdags gourmet
Suppen har en sart grøn farve, der bliver fremhævet af det farvestrålende fyld. Smagen er mild og cremet og de sprøde slikærter fremhæver suppens milde ærtenoter. Slikærterne og rejerne giver et dejligt bid til suppen og både hvidløget og chilien giver suppen den kant, som virkelig klæder den.
Serveret med lidt godt brød til passer en falske af Camporels ærte- og rejesuppe fint til to personer til hovedret.