Intet slår en god hjemmelavet burger, absolut intet. Det er altid nemt at hente take away, men det er 9 ud af 10 gange så skuffende, synes jeg. Jeg vil hellere bruge et kvarters tid i køkkenet selv og fremtrylle en skøn burger, der både ser godt ud og smager godt 🙂Min dejlige hjemmelavede burger – bedre end takeaway 🙂
Jeg plejer at bage mine burgerboller selv og derfor har jeg altid burgerboller i fryseren, men ak og ve, nogle gange er fryseren tom for burgerboller og jeg må ty til en nogenlunde hæderlig købe-variant.
Jeg fylder altid mine burgere med lækkert fyld; fars med lav fedtprocent, masser af grønt og nogle gange lidt lækre krydrede kartoffelbåde som tilbehør, mums.
Denne skønne hjemmelavede burger er fyldt med skønne skiver af dejlig dansk agurk, forårsløg, guacamole og en hurtig hjemmelavet tomatsalsa, mmmhhh.
Burgeren er super hurtig at lave, så den er perfekt til den hurtige hygge mad fredag aften eller midt på ugen, hvor maden oftest skal laves på kort tid.Sprød salat, skøn skinke og skinnende rød tomatsalsa, mmmhhh
Til 2 personer skal du bruge:
400 g fars med lav fedtprocent – ja det er meget kød, men en gang imellem er det faktisk helt ok
2 skiver god italiensk skinke
2 forårsløg
1 avocado
1 spsk. skyr
Lidt friskpresset limesaft
1 stor solmoden tomat
½ rød chili
3 spsk. god ketchup
4 salatblade fra det klassiske iceberg
1/4 dansk agurk
Hvidløgspulver og chilipulver
Havsalt og friskkværnet peber
Begynd med grønsagerne. Skyl og rens alle grønsagerne – behold så meget af den grønne top på forårsløgene som muligt.
Hak chilien fint og kom den i en lille skål. Skær tomaten i tern og put den i skålen til chilien.
Skær forårsløgene i tynde ringe. Kom 1/3 op i skålen til tomaterne, 1/3 i en ny lille skål og læg den sidste tredjedel til side.
Skær salatbladene i strimler eller pluk dem fra hinanden i grove stykker.
Halver avocadoen og kom den i skålen, hvor der kun er forårsløg. Mos avocadoen med en gaffel og dryp lidt limesaft over den, så den ikke bliver brun. Krydr avocadoen med lidt hvidløgspulver og et nip chilipulver. Vend til sidst skyren i. Dette er min lyn-guacamole og den smager skønt.
Tilsæt ketchuppen til tomatternene og vend godt rundt. Nu er din lyn-salsa også klar 🙂
Skær agurken i tynde skiver – 12 skiver i alt.
Læg alt det grønne til side – det er nu klar til samlingen af burgerne.
Sæt en stegepande over høj varme, kom lidt olivenolie og en lille klat god smør på panden.
Form farsen til to store flade bøffer. Bøfferne skal som minimum være på størrelse med burgerbollerne eller lidt større.
Ofte bliver bøffen lavet mindre end bollen og så er resultatet en kæmpe høj bøf, der fylder halvdelen af bollen og gør burgeren nærmest umulig at spise; så husk en stor flad bøf – hellere lidt tyndere end for tyk.
Den tynde bøf gør også tilberedningen hurtigere 🙂
Steg bøffen på panden til den er skøn hele vejen igennem – cirka 3-4 minutter på hver side. Tomatsalsaen kæler for den skønne skinke – en smuk kærlighedsaffære
I de sidste par minutter af bøffens stegetid, smider du de to skiver skinke på panden og lader dem stege med. De giver en skøn smag til den færdige burger 🙂
Husk at krydr bøfferne godt med friskkværnet peber, eventuelt lidt røget paprika og lidt chilipulver og en smule havsalt.
Lun burgerbollerne og du er nu klar til at samle dine lækre hjemmelavede burgere.
Smør lidt guacamole på bundbollen, fordel salaten ovenpå, herefter agurkeskiverne – de skal bredes ud over hele bunden, så alt fyldet ikke ligger lige inde på midten.
Den bedste burger fås ved at sprede fyldet godt ud til kanten.
Drys den sidste tredjedel forårsløg ovenpå agurkeskiverne og top med den lækre bøf. Kom den stegte skinke ovenpå bøffen og slut af med et par skefulde af den skønne tomatsalsa. Burgerbollens top et prikken over i’et.
Server den skønne hjemmelavede burger med det samme.Herlig hjemmelavet fastfood
Burgeren smager absolut vidunderligt – den har bid fra chilien og en skøn sødme fra den milde avocado i guacamolen. Den dejlige tomatsalsa giver både syrlighed og friskhed og den skønne stegte skinke passer perfekt til det gode oksekød. Den røgede paprika giver en skøn snert af barbecue smag uden at det bliver overvældende. Agurkeskiverne og salatens friske sprødhed er det perfekte makkerpar til denne lækre, hurtige hjemmelavede burger.
En klassiker i mit køkken, også selvom jeg nogle gange må købe burgerbollerne 😉