Gourmet burger med svampe er en luksuriøs basse, der er lækker både i udseende og i smag. De skønne skiver af rosa stegt oksekød smager vidunderligt sammen med de delikate østershatte, den glinsende mørkegrønne spinat og de frække balsamicostegte løg – dette er en burger, som selv vi kvinder ikke kan sige nej til 🙂Den lækreste burger, nogensinde!
Dette indlæg er sponsoreret af BORUM DELUXE.
Jeg har brugt et par af de lækre produkter fra BORUM DELUXE i denne opskrift; bl.a. den lækre sherry balsamicoeddike fra LA ORO og den delikate trøffel mayonnaise fra Natura, en virkelig smags bandit.Delikat LA ORO sherry balsamicoeddike fra BORUM DELUXEIntens Natura trøffel mayo fra BORUM DELUXE
Til 2 personer skal du bruge:
2 lækre hjemmebagte burgerboller med fennikel og urter
600 g oksekød – oksetyksteg – afpudset – få din slagter til det, det gør han gerne
3 store håndfulde frisk spinat
200 g østershatte eller andre gode svampe – ikke champignon
2 rødløg
50 g smør af den gode slags
2 kviste rosmarin
3 fed hvidløg
1 spsk. sherry balsamicoeddike fra LA ORO – fås ved BORUM DELUXE
2 spsk. trøffel mayonnaise fra Natura – fås ved BORUM DELUXE
God moden cheddarost i skiver – efter smag
Havsalt og friskkværnet peberDe skønneste ingredienser
Begynd med grønsagerne. Skyl spinaten godt og slyng den tør eller dup den tør i et rent viskestykke. Pil løgene og halve dem. Skær hver halvdel i tynde skiver. Rens svampene med en pensel – de må endelig ikke skylles. jeg bruger faktisk en ganske almindelig (ubrugt) malerpensel til formålet og den er perfekt til det. Riv svampene i mindre stykker. Pil hvidløgsfeddene og del dem på langs.
Tænd ovnen på 225 grader.
Sæt en mindre pande over medium varme, kom lidt af smørret på panden og sautér løgene heri, når smørret bruser. Krydr med friskkværnet peber og lidt havsalt. Når løgene begynder at blive klare, tilsætter du balsamicoeddiken. Lad den koge lidt ind. Skru ned til lav varme og lad løgene hygge sig i den skønne sherry balsamicoeddike. Husk dog at røre i dem i ny og næ 🙂
Find en lidt større pande frem og et lille ovnfast fad. Kom lidt af smørret på panden og tænd for den – den skal have godt med varme. Kom en smule af smørret i det ovnfaste fad og fordel hvidløgsfed og rosmarin ovenpå smørret i fadet.
Når smørret på panden bruser, bruner du kødet af på alle sider. Krydr det med friskkværnet peber. Sluk for panden og læg forsigtigt kødet over i fadet, ovenpå smør, hvidløgsfed og rosmarin – du skal bruge fingrene eller en palet, endelig ikke en gaffel eller andet, der kan stikke hul i det lækre kød – så snart du stikker hul på kødet i denne del af stegeprocessen, pibler alle de gode safter ud af kødet og du ender med et stykke tørt og trist kød, så ikke noget stikkeri her 🙂
Sæt kødet i ovnen i 15 minutter.
Gem panden og stegesnasket fra kødet 🙂Gourmet når det er bedst
Find endnu en pande frem – ja, det er noget værre svineri – du får sikkert hjælp til opvasken bagefter, som tak for den lækre bruger 😉 Sautér svampene på panden ved god varme og efter et par minutter tilsætter du lidt af smørret og krydrer med lidt friskkværnet peber. Skru lidt end for varmen og lad svampene stege på panden, indtil kødet er færdigt.
Når kødet har været i ovnen i 15 minutter, tager du det ud, dækker det let med lidt stanniol og lader det hvile i ti minutter. Imens kødet hviler, luner du burgerbollerne let – det er vigtigt at skærefladen bliver sprød.
Tænd for panden du brugte til at brune kødet af på. Kom den sidste lille klat smør på og put den skønne spinat på panden, når den er varm. lad spinaten lige akkurat falde sammen. Sluk for varmen og krydr den med friskkværnet peber og lidt havsalt.
Sluk for svampene og løgene og fjern stanniolen fra kødet. Skær kødet i tynde skiver – du skal bruge cirka seks skiver til hver burger og de skiver, der bliver til overs er perfekte til næste dags madpakke med lidt friskrevet peberrod og lidt grønt, mums.
Drys lidt havsalt over kødskiverne – kødet har nemlig ikke set skyggen af salt og det vil gerne have lidt salt nu.
Smør burgerbollerne med den delikate trøffel mayo fra BORUM DELUXE, fordel den smaragdgrønne sauterede spinat ovenpå og top med de lækre østershatte, der har fået en dyb smag af den lange stegetid ved lav varme.Smukt
Læg de lækre rosa stegte kødskiver ovenpå svampene, fordel lidt lækkert cheddarost ovenpå og top til sidst med de nærmest karamelliserede balsamicostegte løg. Læg toppen af burgerbollen på og server den lækre gourmet burger sammen med nogle lækre krydrede pommes frites lavet i ovnen (de kan sagtens laves samtidig med kødet – du kan godt bruge varmluft til kødet).Rosa, saftigt og lækkert, mmmhhh.Intens smaragdgrøn spinat på en bund af trøffel mayo, der kæler for de lækre svampeMørke balsamicostegte løg kæler for den gule cheddar
Gourmet burgeren er virkelig gourmet; urterne i burgerbollen klæder det lækre, møre oksekød og den sauterede spinat får en intens smag, der passer perfekt til den dominerende trøffel mayo. Ostens let salte noter kæler for kødet og fremhæver kødets milde smag. De lækre svampes dybe nøddeagtige noter forstærkes af de delikate balsamicostegte løg og sammen spiller alle de lækre smagsnuancer op til hinanden i en perfekt symfoni af luksus, der er afstemt i en sådan grad, at der ikke er nogen af de lækre ingredienser, der overdøver hinanden, tværtimod. Lykke i spiselig form
Denne burger er så god, at du føler lykken pible ud i alle de små kringlekroge i din krop og du bliver bare glad i låget af at spise den.
Sammen med de lækre krydrede pommes frites har du virkelig en burgermenu, der er en dronning værdig.