Tortilla med kylling

Dette er en god opskrift på restemad. Har du lavet langtidsstegt kylling og har du en rest af dette, kan du lave denne lækre og sunde ret.

Til 2 personer brugte jeg:

4 fuldkornstortillas

½ hjertesalat

1 håndfuld rucola

1 stor moden tomat

1/4 agurk

1 håndfuld ramsløg

1 rød peber

½ løg

1 lille tørret chili

2 fed hvidløg

200 g kylling fra i går

1 dl cremefraiche 9 %

3 spsk mild chilisauce

1 spsk ketchupIMG_1935

Rør cremefraiche, chilisauce og ketchup sammen til en dressing. Skyl, tør og snit de to salater fint. Skær tomaten i skiver og del skiverne i to. Skær agurken i skiver på langs og bagefter på tværs. Hak ramsløgsbladene groft. Læg alle disse grønsager til side.

Hak hvidløgene og chilien fint. Skær løget i tynde skiver og gør det samme med den røde peber. Sæt en stegepande over og hæld en sjat olivenolie på og kom også en lille klat god smør på. Når det er varmt, tilsætter du hvidløg, chili og løg. Svits og rør rundt. Det må ikke blive brunt.

Skær imens kyllingen ud i strimler. Når løgene har hygget sig på panden i 3-4 minutter, tilsætter du kylling og rød peber.

Nu kalder du på familien og beder dem om at dække et hyggeligt bord med stearinlys og servietter. Krydr kyllingen med slat, friskkværnet peber, en lille smule røget paprika og lidt tørrede krydderurter af den slags du bedst kan lide. Rør rundt og sluk for varmen.IMG_1941

Varm et par tortillaer af gangen i mikroovnen – det går hurtigst – læg dem på tallerknerne. Kom 1 spsk dressing på og smør det ud på hele tortillaen. Drys en lille håndfuld salat over. Fordel fire stykker tomat på hver tortilla og en lille håndfuld agurk. Slut af med en lille håndfuld ramsløgIMG_1944

Ovenpå alle de sprøde og lækre grønsager fordeler du lidt af kyllingeblandingen og til sidst en lille smule ekstra dressingIMG_1945

Fold den nederste del af tortillaen halvt op og fold så først den ene side ind over og bagefter den anden side. Nu har du en lille pakke, der står åben i den ene side, klar til at spise 🙂IMG_1946

Det smager himmelsk og kyllingen er stadig mør og saftig. Jeg nød min “reste-aftensmad” og det er ikke sidste gang, at det bliver lavet 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.