Ovnbagte grønsager er en skøn og anderledes måde at få nogle af de 6 stykker grønt og frugt, som både du og jeg skal have hver dag. Disse lækre ovnbagte grønsager i skøn sauce og med saftige stykker af kylling vil få selv den mest forhærdede grønsagshader til at elske grønsager 🙂
Grønsagsfadet kan også sagtens tilberedes uden kylling i og serveres som tilbehør til de fleste andre former for kød, om det så er hakkebøf, frikadeller, steak eller sågar fisk 🙂Let og lækkert, mmmhhh
Retten er forholdsvis hurtig at lave og den er så let at gå til, at du kan lade større børn lave den selv 🙂
Til 1 stort fad til 4 personer skal du bruge:
400 g kyllingefilet
1 rød chili
4 fed hvidløg
6 store gulerødder
1 stort broccoli
300 g frosne grønne bønner
50 g smør af den gode slags
3 store spsk. mel
4 dl mælk fra en sød ko
5 tsk. dijonsennep
Havsalt og friskkværnet peberBadende grønsager i herlig sauce
Find et stort og dybt ovnfast fad frem. Tænd ovnen på 200 grader. Find en mellemstor stegepande frem og en mellemstor gryde.
Fyld gryden halvt op med van og bring vandet til kog.
Skræl gulerødderne og flæk dem på langs. Skær dem i 1 cm tykke skiver.
Giv gulerødderne et hurtigt opkog i gryden – vandet skal koge igen efter at gulerødderne er kommet i og så skal de lige have 2 minutter. Det bryder gulerøddernes enzymer, så de bliver lettere møre og optager mere smag fra både kyllingen, krydderierne og saucen.
Dræn vandet fra gulerødderne og sæt dem til side.
Skyl broccolien godt og del den i mindre buketter – de skal ikke være for små.
Hak chilien fint og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.
Skær kyllingen ud i grove tern.
Varm en sjat olivenolie op på panden og sauter chili og hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kyllingen og brun den hurtigt af på alle flader. Krydr med friskkværnet peber og lidt havsalt. Fjern kyllingen fra varmen, når den har fået farve på alle flader – den skal ikke steges færdig – det bliver den i ovnen.
Fordel de tre slags grønsager og den brunede kylling skiftevis i lag i det ovnfaste fad. Sæt fadet til side.
Bønnerne skal ikke tøes op, inden de kommer i fadet.
Hvis du vil lave retten uden kylling, springer du bare det trin over i opskriften, samt kylling, hvidløg og chili 🙂Et smukt fad fyldt med lækkerier gemt under et sprødt låg 🙂
Nu skal du lave saucen, der skal over grønsagerne og kyllingen.
Smelt smørret i gryden, hvor gulerødderne var i. Tilsæt melet og lav en roux, som det så fint hedder ( en smørbolle til en opbagt sauce). Tilsæt halvdelen af mælken og pisk godt, så saucen ikke brænder på. Tilsæt resten af mælken, når saucen begynder at tykne og boble let.
Smag saucen til med havsalt – ikke for meget for dijonsenneppen giver også en let salt smag.
Når saucen er tyk og boblende, slukker du for varmen og tilsætter dijonsenneppen – mængden virker stor, men den passer perfekt til alle de skønne sager i fadet 🙂
Hæld saucen over fadet – igen virker mængden af sauce stor, men når det bliver fordelt på tallerknerne, passer mængden ret godt.
Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i 45 minutter – når halvdelen af tiden er gået, fjerner du folien, så toppen kan få lidt kulør.Velsmag i et fad, mums 🙂
Server de ovnbagte grønsager rygende varme og ligesom de er – der er ikke brug for hverken kartofler eller brød til denne ret. kun hvis du absolut føler for lidt ekstra tilbehør til den gode sauce 🙂
Grønsagerne har bevaret et dejligt bid og dog er de blevet møre og lækre. Kyllingen er saftigt og utrolig velsmagende og saucens lette smag med svage noter af sennep fuldender en fantastisk smagsoplevelse. Det lette opkog af gulerødderne inden de blev blandet med de andre grønsager, gør dem møre og velsmagende. Opkoget fremhæver gulerøddernes naturlige sødme.
Grønsagernes svømmetur i den skønne sennepssauce er en magisk rejse, der bringer en vidunderlig dybde og sødme i både grønsager og sauce. Senneppen giver det lette bid, der er brug for, så retten ikke bliver kvalm.Delikat og lækker sauce med gyldne dråber af guddommelig smag
En skøn og anderledes måde at spise lidt ekstra grønt på og en god ret til samvittigheden 🙂