Broccoli er en skøn kål, der fortjene at blive hyldet og med denne skønne lune broccolisalat med kylling gør jeg mit, til at fremhæve broccoliens mange muligheder for anvendelser 🙂Farvefest for øjnene 🙂
Min dejlige lune broccolisalat med kylling er en fryd for øjet og for ganen og den bliver ofte rost til skyerne for dens skønne smag, farver og mættende egenskaber 🙂
Til 3 personer skal du bruge:
1 stort broccoli
250 g kogt kylling eller en rest af en dejlig langtidsstegt kylling
2 forårsløg
1 håndfuld mandler
1 håndfuld tørrede tranebær – de skal være uden diverse smagstilsætninger
2 store håndfulde fuldkornshvedebrød – håndfulde er et vidt begreb, men to store lunser af et brød passer
Havsalt, friskkværnet peber og andre af dine yndlingskrydderier
Honning-sennepsdressing:
3 spsk. skyr – cremefraiche eller lignende kan også bruges, hvis du ikke er fan af skyr
3 tsk. dijonsennep
2 tsk. hjemmelavet mayonnaise eller en god købt variant
4 tsk. akaciehonning
Begynd med dressingen. Rør alle ingredienserne sammen, smag til – dressingen skal bide en smule på tungen og stadig være syrlig-sød. Når dressingen er lige tilpas, sætter du den til side og springer på broccolien 🙂
Tænd ovnen på 200 grader og det må gerne være varmluft.
Rist mandlerne på en tør pande ved medium varme i cirka 5-7 minutter. Ristningen fremhæver deres naturlige sødme og giver dem en mere dyb og intens smag af mandel.
Skyl broccolien og del den i buketter. Læg buketterne på bagepapir på en bageplade – læg dem på den ene side af bagepladen, den anden side skal du bruge til brødet.
Riv brødet i mindre stykker, så du får grove croutoner. Læg dem ved siden af broccolien på bagepladen.
Dryp både brød og broccoli med god olivenolie og drys begge dele med havsalt. Kværn peber over brødstykkerne og krydr dem med dine yndlingskrydderier – jeg brugte chilipulver og røget paprika – den skønne røgede smag passer fortrinligt i denne salat.
Jeg vil dog fraråde dig at bruge karry, da karryen ikke går alt for godt sammen med honning-sennepsdressingen.
Fjern de lune og let-ristede mandler fra panden.
Sæt bagepladen i den varme ovn og bag broccoli og brødstykkerne i cirka 12-15 minutter. Broccolien får små mørke pletter og det gør absolut ingenting.
Kom olivenolie på panden du brugte til mandlerne og steg kyllingekødet ved god varme i cirka 8 minutter. Krydr det godt med havsalt, friskkværnet peber og for eksempel røget paprika og chilipulver – mine favoritter 😉
Skyl og rens forårsløgene, behold gerne så meget af det grønne som muligt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Hak de ristede mandler groft.
Når broccoli, brød og kylling er sprødt og dejligt, er du klar til at anrette salaten.Vidunderlig salat, der er både sund og velsmagende
Find et stort fad frem og læg 1/3 del af hver ingrediens i lag på fadet, således:
broccoli, brødcroutoner, kylling, forårsløg, mandler og trænebær – gentag 3 gange til alle ingredienserne er brugt op.
Server dressingen ved siden af eller kom halvdelen på toppen af salaten. Server salaten med det samme, imens den stadig er let lun.
Den stadig sprøde broccoli smager fortryllende sammen med de store sprøde og velkrydrede brødcroutoner, kyllingen kæler for salaten og de friske forårsløgs bitterhed komplimenteres af tranebærrenes runde sødme, der har en skøn undertone af syrlighed. Mandlerne giver et dejligt knas til salaten og sammen med den skønne og let stærke honning-sennepsdressing fuldendes denne skønne madoplevelse, som denne vidunderlige og anderledes lune broccolisalat med kylling er.Grove stykker fyldt med lækker smag; sprødt, blødt og knasende, mmmhhh
Salaten virker syndig og rigtig uartig med sine dybe smagsnuancer og lækre fyldighed fra blandt andet dressingen, men sandheden er, at du kan spise den med god samvittighed. Desuden mætter den rigtig godt 🙂
Du får faktisk en mængde vigtige og gode vitaminer og mineraler i denne salat, sammen med både proteiner fra både kyllingen og skyren. Mandlerne giver dig også en dosis af de gode fedtstoffer, som er så gode for os alle sammen – så denne skønne ret er både sund og velsmagende og alligevel er den så syndig i smagen, at du vil elske den 😀Skøn salat i tæt omfavnelse med syrlig, sød og stærk dressing, lækkert 🙂