Denne opskrift på simremad er enkel, let at lave og sindssyg lækker; langtidsstegte andelår med sellerisalat med æble, mums.Sprødt og lækkert, mums
Til 2-3 personer skal du bruge:
6 gode og store andelår, ca. 175-200 g per lår
1½ spsk. fint salt
1 spsk. rørsukker
1 tsk. friskkværnet peber
½ tsk. chilipulver
2 tsk. tørret timian
6 små kviste frisk rosmarin
3 store bagekartofler
Bland salt, sukker, peber, chili og timian i en skål og gnid alle lårene godt med krydderblandingen over det hele. De skal have en god omgang krydderi-massage. Du skal bruge hele blandingen for at opnå den gode smag.Smagfuld krydderblandingLækre, kødfyldte andelår fra glade ænder
Læg de 6 små kviste rosmarin i bunden af et ildfast fad og læg et kryddermasseret andelår ovenpå hver kvist.Kryddermaseret andelår klar til ovn
Fadet skal ikke smøres.
Sæt fadet i en kold ovn og tænd den på 140 grader – ikke varmluft. Varmluft duer bare ikke til langtidsstegning, med mindre du godt kan lide tørt kød 😉
Lad andelårene hygge sig i ovnen i 4 timer. Imens kan du hygge dig med familien, læse en god bog, male en væg i din stue, eller bare lave absolut ingenting 🙂 Det er en af de bedste ting ved simremad – tiden til det nære og god mad af den bedste slags.
30 minutter før andelårene er færdige, sætter du en stor stegepande over god varme. Skræl bagekartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Tag forsigtigt andefadet ud af ovnen og hæld med største forsigtighed væden og fedtet fra fadet ned i en skål. Sæt fadet tilbage i ovnen.
Fedtet i skålen vil trække op til toppen med det samme og du kan nu skumme 1 spsk. af fedtet fra og komme på den varme pande. Læg kartoffelskiverne på panden i ét lag. krydr den ene side med friskkværnet peber og læg et stykke stanniol over panden som låg.
Lad kartoffelskiverne stege i 5-7 minutter på den ene side, fjern stanniolen og vend kartoffelskiverne. Kom eventuelt lidt mere andefedt på panden. Krydr den anden side med havsalt, læg stanniolen over og steg kartoffelskiverne i yderligere 5-7 minutter.
Hvis du har flere kartoffelskiver, end du kan have på panden, så laver du dem af to omgange. Hold første portion lune, imens du laver anden portion efter samme fremgangsmåde.
Skru ovnen over på grill og skru op for temperaturen – det giver et dejlig sprødt skind på de lækre lår. Husk at holde øje med lårene – de kan hurtigt blive sorte og det er synd.
Server de lækre og sprøde andelår med de gyldne kartoffelskiver og en frisk sellerisalat med æble.Smuk og smagfuldt
Skindet er vidunderlig sprødt, både fordi alt fedtet er smeltet væk ved den lange stegetid og de sidste par minutter ved grill, giver det sidste finish og den sidste sprødhed. Det smager fantastisk af krydderier og er en lækkerbisken – jeg spiser normalt ikke skind fra nogen former for fjerkræ, men dette lækre skind kan jeg ikke modstå 😉
Kødet på lårene er smeltende mørt og det falder let fra benene. Det er fyldt med smag og alligevel meget mildt. Smagen er nærmest cremet og blød, og din tunge bliver kærtegnet af kærlighed.Smeltende mørt og fyldt med smag – lækkert
De gyldne kartoffelskiver er sprøde udvendig og bløde indvendig – de har en dejlig smag af krydderier fra det lækre andefedt og de passer perfekt til det fløjlsbløde kød, det sprøde skind og den friske sellerisalat. Jeg har valgt ikke at lave ikke sauce til og det mangler heller ikke. Kødets skønne smag gør sauce overflødig.Gyldne og sprøde kartoffelskiver som dejligt tilbehør
Langtidsstegte andelår med sprøde kartoffelskiver og frisk sellerisalat er en fantastisk simreret, der helt sikkert skal laves her i huset igen.
Hvis alle andelårene ikke bliver spist, kan resterne gemmes til en let aftensmad på en travl dag eller i en god burger 🙂
Hej Helene. Jeg har brugt din opskrift på langtidsstegte andelår flere gange med stor succes. Nu har jeg en del andebryster og har tænkt mig at bruge samme opskrift . Hvad tænker du, skal jeg mon give dem lidt mindre tid i ovnen?
Kære Hanne,
Dejligt, at du er glad for min opskrift på de lækre langtidsstegte andelår – det er også en af mine favoritter 🙂
Jeg vil helt klart give andebrysterne noget mindre tid i ovnen. Benet i lårene forlænger stegetiden, og brysterne er uden ben, med mindre der er tale om andebryssteg. Jeg vil skære stegetiden ned til det halve, når det er andebryster.
Kh Helene
Det er en super oplevelse
Kære Inge,
Fantastisk – skønt at høre 🙂
Kh Helene
Rigtig lækker ret. Vi byttede rosmarin ud med timian ( frisk) .
Salaten var fantastisk?
Kære Marlene,
Undskyld det sene svar på din søde kommentar. Det er en skøn ret og timian klæder også and rigtig godt 🙂 Salaten er virkelig delikat, sprød og lækker 🙂
Kh Helene