Sort pasta med kæmperejer og krydderurter er en dramatisk og flot ret, der både kan være hverdagsgourmet og weekendgourmet.
Sort pasta med blæksprutteblæk har en fantastisk effekt på spiseren – sort pasta er anderledes og luksuriøst.
Denne opskrift er sponsoreret af BORUM DELUXE.Lækker gourmet ret med skønne Middelhavsnoter
Blækspruttepastaen smager ikke af blæk, havvand eller fisk – bare rolig – det er den sorte farve fra spruttens blæk, der giver den intense sorte farve til pastaen – den er ikke på nogen måde en smagstilsætning.
Sort pasta med kæmperejer og krydderurter er hurtig at lave og kan derfor serveres både til hverdag og i weekenden – den er i øvrigt en god “scoreret” – hvis du lige mangler en idé til det – eller du bare synes, at du trænger til at gen-score din øjesten 😉
Til to personer skal du bruge:
1 pakke Nero di Seppia fra BORUM DELUXE – 250 g
150 g store flotte kæmperejer – jeg bruger den kogte variant (for nemhedens skyld)
2 store fed hvidløg – finthakket
½ rød chili – finthakket
Skallen af ½ økologisk citron
1 bundt persille – finthakket
1 bundt basilikum – finthakket
8 cherry blommetomater – skåret i både og i halve
2 spsk. tør hvidvin
3 spsk. god ekstra jomfruolivenolieLækre ingredienserBlækspruttepasta fra BORUM DELUXE
Hæld godt med vand i en stor gryde – tommelfingerreglen er, at du skal bruge 1 liter vand per 100 g pasta.
Klargør urter, hvidløg, chili og tomater. Pil halerne af rejerne og skær halvdelen i tre dele.smukke, smagfulde basser, mmmhhh
Find en sauterpande frem og kom olivenolien på. Når pastaen skal i det kogende vand – husk i øvrigt at salte pastavandet godt – det skal være lige så salt i smagen som Middelhavet – tænder du for sauterpanden ved god varme.
Olie i pastavandet er i øvrigt et no-go. Så længe du bruger rigeligt vand og rører i ny og næ, er det ikke nødvendigt. Italienerne ville blive stiktosset, hvis de så dig komme olie i pastavandet 😉
På pastapakken står der, at pastaen skal koge i 6-7 minutter, men det er desværre ikke nok. Jeg lod den koge i 9 minutter, førend jeg var tilfreds med konsistensen.Blækspruttepasta i godt selskab
Imens pastaen koger, laver du resten af denne lækre ret klar 🙂
Når panden er varm, sauterer du hvidløg og chili i et minuts tid – de må ikke tage farve – de skal bare lige have varmen og afgive smag til olivenolien. Tilsæt tomaterne og lad dem stege med.
Husk at røre i pastaen 🙂
Tilsæt hvidvinen – den koger lynhurtigt ind, men den når stadig at afgive smag, mums.Smukke farver fra krydderurter og tomater
Når der er tre minutter tilbage af pastaens kogetid, tilsætter du rejerne og krydderurterne til sauterpanden og lader det sauterer med de sidste minutter. Skru ned for panden til lidt under medium varme. Riv citronskallen fint over retten og vend rundt.
Dræn vandet fra pastaen – gem ½ dl – og hæld pastaen og det gemte pastavand op i sauterpanden og vend hele herligheden godt sammen.
Pastavandet giver retten den lille mængde væde, den mangler og gør faktisk retten dejlig cremet i konsistensen – det er simpelthen stivelsen i pastaen, der giver vandet denne gode effekt.Sart gul citronskal giver både spil i farver og i smage
Anret denne delikate og farve inspirerende pastaret på pæne tallerkner og riv lidt lækker citronskal over lige inden servering.
Smagen af denne ret er intens og intet mindre end vidunderlig. Smagen sender mig fluks til en lille lokal restaurant ved kysten i en skøn gammel italiensk fiskerby i det varme og solrige Amalfi område. Smagene og duftene er overvældende, intense og fyldt med løfter om sommer, sol og Middelhavets kølighed.
Rejerne har suget al den gode smag af chili, tomat, hvidløg og citron til sig og de skønne krydderurter giver en dejlig parfumeret smag, der sammen med den svage note af vinen, virkelig klæder denne enkle, og delikate pastaret. Pastaens mørke farve giver en flot kontrast til de grønne krydderurter, de smukke røde tomater og rejernes sarte rosa farve – wauw.Smukt
Det eneste minus ved denne lækre pastaret er, at pastaens intense sorte farve i sin ukogte tilstand, desværre, forsvinder en del ved kogningen, og pastaen er efter kogning mere mørkgrå og mat, end sort, blank og skinnende. Bortset fra dette er den en lækker pasta, der imponerer med sin anderledes farve 🙂