Rustik salat med laks er inspireret af den skønne franske salad niciose, dog med lidt flere grønsager og en skøn pesto dressing på toppen.
Denne skønne salat er en god måde at få tømt køleskabet på for små rester af dejlige danske grønsager. Smagen er delikat og mætheden er stor.Smuk sommerret
Min rustikke salat er hurtigt at lave og den er perfekt både til hverdag og til gæster.
Til to personer skal du bruge:
200 g varmrøget laks – gerne med peber
6-7 mellem størrelse kogte nye danske kartofler
1/4 dansk agurk
2 skønne solmodne tomater
4 blade iceberg – den, der fås i butikkerne i sommerperioden er smuk grøn og vidunderlig sprød
1 lille salatløg
5 grønne asparges
3 kogte æg – gerne smilende (kogt i ca. 7-8 min.)
1 spsk. god basilikum pesto
2 spsk. ekstra jomfru olivenolieLækker laks i rustikke bidder, mums
Rør pestoen sammen med olien og sæt den til side.
Skyl alle grønsagerne og tør dem godt.
Pluk salatbladene i grove stykker og fordel på to tallerkner.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene – den knækker selv, hvor den skal – og kasser den del. Skær resten af aspargesene i skiver og fordel ovenpå salaten.
Brug det meste af den grønne top fra salatløget. Skær det i tynde skiver, meget tynde skiver, og fordel det på salaten.
Skær agurk og tomater i skiver.
Skær de kogte, kolde kartofler i terne og fordel dem på tallerknerne sammen med agurke- og tomatskiverne.
Dryp lidt pestodressing over salaten – gem halvdelen til senere.
Pluk laksen i mindre stykker og fordel på toppen af salaten. Pil æggene og del dem i halve og læg dem øverst på salaten eller i siden – det du bedst kan lide 🙂
Slut af med at dryppe den sidste mørkegrønne og skønne pestodressing over laks, æg og salat, mmmhhh.Smagen af sommer iklædt mørkegrøn pestodressing, mmmhhh
Salaten må gerne se lidt rodet og rustik ud – det fremmer faktisk smagen, da du spiser med øjnene først 🙂
Jeg elsker denne rustikke salat, der minder lidt om salad niciose. Den skønne varmrøgede laks klæder de dejlige danske kartoflers milde smag og æggenes skønne gule blommer giver en skøn umami smag til hele retten. De sprøde grønsager fylder din mund med vellyst og den smukke pestodressing fuldender smagsoplevelsen med en skøn poesi af sommer og solskin.Rustikt og smukt – sommer på en tallerken 😀