Lækker og mættende avocado-rejesalat, der også kan bruges til forret eller til en let hovedret. Opskriften svarer til en god mættende frokost til 2 personer eller en forret til 5 personer. Det er egentlig en variant af 80’er klassikeren: avocado med æg og reje fyld.
1 moden avocado
2 solmodne gode tomater
2 hårdkogte æg
125 g rejer
1/5 agurk
Limesaft
1 håndfuld spæde salatblade
Skær salaten i lidt mindre stykker og læg i en skål. Skær agurk og tomat i små tern og læg i skålen til salatbladene. Skær avocadoen over på langs, fjern stenen og pil skrallen af kødet og skær kødet i små tern. Læg også det i skålen. Skær limen over og pres lidt limesaft nedover avocadoen – så bliver den ikke brun og kedelig.
Dryp rejerne godt af og læg dem i salaten. Hak æggene fint eller del dem to gange på en æggedeler, først den ene vej og så den anden vej og tilsæt også dem til salaten.
Bland det hele godt sammen og spis som det er eller lav en mild chilidressing til af, 2 spsk. skyr, 1 spsk. mayonnaise (helst light varianten) og 1 spsk. sød chilisauce (den variant, der er lidt gennemsigtig). Rør det hele sammen og server til avocado-rejesalaten. Server med godt brød til.
Det smager så godt og er fyldt med proteiner og masser af sundt fedt. Avocadoen er en fed frugt, men det er det gode kolesterolsænkende fedt og ja, en avocado er faktisk en frugt. Det er super godt efter en hård træning i motionscentret 🙂