En italiensk klassiker fra en lille italiensk kogebog, “Moderne mamma”. Den er frisk, let at lave og anderledes end de forretter vi er vant til herhjemme.
Til 6 personer skal du bruge:
2 zucchinier – altså en zucchini er det italienske ord for en squash
1 bæger ricotta ost – kan købes i de større supermarkeder
Olivenolie
1-1½ spsk. balsamico eddike
Revet skal af ½ økologisk og usprøjtet citron – du skal bruge skallen af citronen og så må den ikke være sprøjtet. Der er desværre nogle økologiske citroner, der alligevel er sprøjtet, så undersøg det nøje, når du køber dem.
Start med ricottacremen. Kom ricottaen op i en skål. Tilsæt 1-2 spsk. olivenolie, drys lidt havsalt og lidt friskkværnet peber ned i skålen. Tilsæt balsamicoeddiken og skallen af citronen. Blandingen ser nu ret underlig ud, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Rør blandingen godt sammen og smag på den. Tilsæt eventuelt lidt mere olie, eddike eller salt og peber. Den skal smage lidt sødt, cremet, syrligt og så en efterfølgende smag af frisk peber, bare en snert. Sæt blandingen i køleskabet til du skal bruge den.
Skyl zucchinierne godt og skær enderne af. Tag dit mandolinjern eller en god skarp kniv, hvis du ikke er den heldige ejer af et mandolinjern – ellers køb et, når de er på tilbud, så kan du også let og hurtigt lave dine egne pommes frites og andre gode sager 🙂
Skær zucchinierne i 2 mm tynde skiver. Tænd for en grillpande – grillpanden giver zucchinierne de flotte brune striber. Steg skiverne på begge sider til de får brune mærker – de må selvfølgelig ikke blive brændt. Lad dem køle lidt af og fordel så lidt ricottacreme på hver skive og rul sammen. Læg skiverne på 6 tallerkner eller et fint fad og server. Du kan eventuelt servere lidt lækkert brød til.