En rigtig lækker italiensk forret. Denne version er med salat. Jeg synes, at det giver et godt modspil til kødet.
Til 3 personer skal du bruge:
1 pakke carpaccio – det kan købes i de fleste supermarkeder i en samlet pakke med kød, olivenolie og parmesan ost. Jeg har ikke selv prøvet at lave det fra bunden, endnu, men det kommer 😉
2 håndfulde spæde salatblade – det er den salattype, der passer bedst til, det er sprødt, sødt og bittert på en gang.
1 rød æble – et lækkert saftigt og sødt et
1 pose pinjekerner
Lidt limesaft
Lækkert italiensk brød
Skyl salatbladene godt og dup dem tørre, eller slyng dem tørre i din salatslynge, hvis du, ligesom jeg, er så heldig at eje sådan en.
Fordel salaten på tre tallerkner eller på et fint fad. Skær æblet i små tern – behold skrællen på, det giver lidt knas og ekstra sprødhed til retten – fordel æbleternene over salaten. Fordel kødet i fine skiver ovenpå salat og æbler.
Tag en lille stegepande og hæld pinjekernerne på den. Der skal ikke noget fedtstof på. Tørrist pinjekernerne, indtil de er let gyldne. Hold øje med dem, for det går hurtigt. Ristningen fremhæver pinjekernernes lækre smag. Køl pinjekernerne af og fordel dem over kød, salat og æbler. Slut af med parmesanosten. Lige inden servering hælder du olivenolien over sammen med en lille smule frisk limesaft. Limesaften giver syrlighed til retten og løfter den lidt op, så den ikke er så “kødagtig”.
Server med lækkert italiensk brød til.