Verdens mest vanedannende og lækre sommerdrik; vandmelon smoothie.
Den er super enkel at lave, den bedste tørst slukker og hvis du har været i Thailand, vil du fluks komme tilbage dertil ved første tår 😀 Sommerens lækreste tørst slukker; vandmelon smoothie 🙂
I Thailand kan du købe watermelon shakes overalt, de varierer lidt i smag og indhold, men ikke meget. Jeg har skabt min egen variant, som vil nærmest er en tro kopi af den, jeg fik op til flere gange på et skønt marked ved templet i Karon 🙂
Vandmelon smoothie eller watermelon shake – kært barn har mange navne…du skal have opskriften 🙂
Jeg må dog give dig en advarsel – vandmelon smoothie er stærkt vandedannende!!! 😉
Til 2 store glas, og du kan lige så godt bruge store glas, for du vil elske denne dejlige smoothie, altså hvis du også godt kan lide vandmelon:
3 mellem størrelse både af en kernefattig eller kernefri vandmelon – kan du ikke få en kernefattig vandmelon, kan du skrabe de værste kerner væk
½ pose isterninger
3 spsk. sirup – du skal endelig ikke bruge det søde sirup fra Dansukker, den er alt for sød. Opskriften på en nem sirup, der også kan bruges til en god café latte, får du nedenfor 🙂
Skær skrællen af vandmelon bådene og skær dem i grove stykker. Kom halvdelen op i blenderen.
Knus isen let med en hammer – det er lettest at lade isterningerne blive i posen og pakke posen ind i et viskestykke. Du behøver ikke at knuse isen, hvis din blender kan knuse is – min kan knuse is, men den er efterhånden blevet en ældre dame, så den skal have lidt hjælp 🙂
Kom isen ned i blenderen til vandmelonen. Kom den sidste halvdel af vandmelonen ovenpå og hæld til sidst siruppen i blenderen.
Læg låget på og blend i et par minutter, indtil alt isen er knust og du har en helt fint blendet smoothie. Hæld op i 2 store og gerne afkølede glas og server med det samme med et sugerør.Forførende og lækker, mmmhhh 🙂
Vandmelon smoothie skal bare drikkes med et sugerør – så smager den endnu bedre 😉
Du bestemmer selvfølgelig selv i hvilken rækkefølge du vil putte ingredienserne til din vandmelon smoothie i blenderen, men jeg har fundet ud af, at denne rækkefølge er den, der giver det bedste færdige resultat 🙂
Når du har smagt denne lækre smoothie første gang, så er du afhængig af den og du vil få svært ved at klare dig igennem sommeren uden at nyde denne læskende forføreske mindst 2-3 gange om ugen 🙂
Opskriften på en nem sirup til vandmelon smoothie, café latte og lignende kommer her:
3 dl rørsukker
3 dl vand
Kom begge dele op i en gryde og bring det langsomt til kog. Lad siruppen småkoge i cirka 5-7 minutter, indtil alt sukkeret er opløst og det er blevet lidt tykkere i konsistensen. Lad siruppen køle lidt af og hæld den på en skoldet flaske. Lad siruppen køle helt af, inden du skruer låget på. Siruppen skal ikke opbevares i køleskabet, så krystalliserer den og så er den ikke god. Opbevar den i et almindeligt skab, så har den det bedst 🙂