Jeg har bagt disse vanilje småkager i form af Støt Brysterne sløjfen for at vise, at jeg støtter op om den gode sag. Du kan sagtens ændre på faconen på småkagerne og lave dem runde eller til stænger. Det er helt op til dig selv 🙂
Opskriften er en mini modifikation af Dr. Oetkers Vanilleringe.
Til 50 sløjfer á 10 cm størrelse skal du bruge:
250 g hvedemel
150 g rørsukker
Revet skal af en økologisk og usprøjtet appelsin
3 spsk. vaniljesukker
1/4 tsk. hjortetaksalt
½ tsk. bagepulver
150 g rigtig god stuetempereret smør kværnet på fløden fra en glad ko
1 stort og dejligt æg fra en sød frilandshøne
Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft, selvom dette r småkager og de skal være sprøde, så er jeg ikke særlig glad for varmluft til bagning.
Rør de tørre ingredienser og appelsinskallen sammen i en skål, fordel smørret i klatter deri og smuldr det sammen, så det ligner revet ost eller grove brødkrummer. Saml dejen med det skønne æg.
Kom bagepapir på to bageplader og smøg ærmerne op, nu skal der sløjfes 🙂
Tag en lille klat dej, cirka på størrelse med en valnød og rul ud til en pølse på ½ cm tykkelse og cirka 12-15 cm i længden. Du skal nok drysse dit ord med en smule mel. Form dejen til en Støt Brysterne sløjfe og tryk den lidt flad. Læg den på bagepladen og fortsæt med resten af dejen. Du kan have cirka 18 sløjfer på hver plade. De må ikke ligge for tæt, da de flyder en lille smule ud.
Bag sløjferne øverst i ovnen i cirka 6 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt af på en rist, inden du pynter dem med fin lyserød glasur – helt i bryst sløjfens ånd 😀
Til glasur til 50 kager skal du bruge:
4 dl flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Lidt rød frugtfarve
Eventuelt 1 tsk. hindbæressens til lidt ekstra smag.
Rør alle ingredienserne sammen til en tyk glasur. er glasuren for tynd, tilsætter du lidt mere flormelis – bare en smule ad gangen. er den for tyk, tilsætter du en smule ekstra æggehvide – igen bare en smule ad gangen.
Tag en lille frostpose og kom i et glas, fold siderne ned over glasset og kom glasuren op i posen. Tag posen op og saml glasuren i det ene hjørne. Klip et 1 mm stort/lille hul i det ene hjørne og klem glasuren forsigtigt ud på kagerne, så den følger sløjfernes form.
Lad dem størkner og server dem for din familie, dine venner eller gør som jeg, og tag dem med på arbejde til dine kollegaer 😀