Denne småkage er anderledes, end de småkager jeg ellers plejer at bage, men absolut ikke på nogen dårlig måde. De smager sødt og lækkert af kanel og kan sagtens bruges som en julesmåkage.
Snickerdoodle betyder i øvrigt småkage lavet på smør og rullet til kugler, der rulles i kanel…sært..men godt
Opskriften er fra en af mine yndlings bage bøger, Kagedage fra The Hummingbird Bakery.
Småkagerne er lettere at lave end at udtale og små poder vil elske at være med til at rulle dem til valnøddestore kugler og trille dem i kanelsukker bagefter 🙂
Eftersom du måske ikke har den bog fra The Hummingbird Bakery, så får du opskriften af mig her:
Til 40 småkager skal du bruge:
60 g stuetempereret smør
160 g rørsukker
½ tsk vaniliesukker
1 stort og dejligt æg fra en glad høne
240 g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
½ tsk natron
1/4 tsk kanel
Til drys:
2 spsk. rørsukker
1½ spsk. kanel
Rør smør, sukker og vaniliesukker godt sammen i en skål med en håndmikser. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt til smør og sukkerblandingen. Saml dejen med ægget til en glat kugle. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i 40 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft, dine kager bliver tørre af det. Kom bagepapir på to bageplader – du kan have 20 småkager på hver plade.
Bland drysset i en skål.
Tag dejen ud af køleskabet og form den til valnøddestore kugler. Dejen kan godt virke lidt smuldre-agtig, men den skal bare lige have lidt varme fra dine fingre og så skal den nok samle sig til en fin lille kugle. Rul kuglerne i drysset og læg dem på en bageplade med lidt afstand imellem. Du skal ikke trykke kuglerne flade – de flyder lidt ud under bagningen og bliver rigtig fine at se på.
Bag kagerne i cirka 10-13 minutter – jeg gav mine 13 minutter og det passede perfekt, men bagetiden varierer fra ovn til ovn, så tjek dine efter 10 minutter. De skal være lidt bløde, men faste. De virker lidt bløde, når de kommer ud, men så snart de er kølet af, er de lige som de skal være. Lad kagerne køle af på en rist og kom dem i en tætsluttende kagedåse, når de er helt kolde.
De smager sødt af kanel og får dig til at glæde dig til jul. En delikat lækkerbisken til en kop god the eller god kaffe 🙂