En let dessert, der smager rigtig godt.
Til to personer skal du bruge:
Otte spsk. rabarberkompot
Fire spsk. havregrynscrunch (se opskriften nedenfor)
Fire spsk. skyr smagt til med vanilie og en smule flormelis
Til havregrynscrunchen skal du bruge:
30 g god smør – ikke et blandingsprodukt
75 g rørsukker
100 g havregryn
1/4 tsk stødt kanel
Smelt smørret på en stor pande ved medium varme. Tilsæt sukkeret og rør rundt. Lad massen smelte sammen og rør i den et par gange. Smør og sukkermassen skal begynde at skifte farve, men ikke for meget. Når det begynder at tykne, tilsætter du havregrynene og rører godt. Tilsæt en lille smule kanel og fortsæt med at røre, indtil havregrynene har suget hele smør- og sukkermassen.
Hæld havregrynscrunchen over på et stort fad og bred det ud, så det kan køle af.
Du får rigelig havregrynscrunch ud af denne portion, der er til cirka 6 portioner rabarbertrifli, så kom resten i en lille lufttæt bøtte og sæt det i køkkenskabet. Det kan holde sig i cirka en uge.
Rør skyr sammen med vanilie og flormelis efter smag. Det skal ikke være hvinende sødt, men heller ikke for syrligt – du får jo også syren fra rabarberen.
Kom 1 spsk. skyr i bunden af et lille glas eller en lille skål, fordel to spsk. rabarberkompot ovenpå skyren. Drys en spsk. havregrynscrunch ovenpå rabarberen og gentag proceduren én gang mere. Din rabarbertrifli er nu klar til servering 🙂
Det er lynhurtigt at lave og smage så fuglene synger. Rabarberens syre modsvares af skyrens cremede lidt søde smag, og det lidt karamelliserede bid af havregrynscrunchen med en snert af kanel, er prikken over i’et 🙂