Rabarberis

En lækker, fløjlsblød, cremet pudder rosa sag. Når du først har smagt den, vil du lave den igen og igen og igen.RabarberisRabarberis i selskab af syndig lakridsis.

Selve grundisen tager lidt tid at lave og så kræver denne opskrift, desværre, en ismaskine. Isen krystalliserer, hvis du ikke bruger en ismaskine, uanset hvor ofte du rører i den. Heldigvis kan ismaskiner fås på tilbud for ca. 400 kr. og det er penge, der er givet godt ud.

Til ca. 0,75 liter rabarberis brugte jeg:

1½ dl cremefine til piskning

3 dl letmælk

3 pasteuriseret æggeblommer

75 g rørsukker

1 glas rabarbermarmelade

Du skal begynde aftenen før, du vil servere isen, eller senest om morgenen samme dag, som isen skal nydes om aftenen.

Hæld mælk og cremefine i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukkeret i 2 minutter, til det er lyst og luftigt.

1/3 del af mælkeblandingen hældes forsigtigt ned i skålen med æggeblandingen under kraftig omrøring. Hvis du ikke rører imens, risikerer du at få røræg 🙁 Derefter hældes æggeblandingen tilbage i gryden med mælkeblandingen og det sættes over det stadig tændte blus – dog skal det kun have svag varme og nu skal du have god tålmodighed. Du skal nu piske – ikke voldsomt, bare så massen er i bevægelse – indtil massen bliver så tyk, at du kan trække spor bagpå en ske. Det er meget vigtigt, at du gør dette, ellers skiller is blandingen og så er din is ikke meget værd. Det tager et sted mellem 30 og 40 minutter – ja, du læste rigtigt. Det tager lang tid. Læs i en god bog imens 😉

Når massen har den rigtig tykkelse, hælder du den i en skål og sætter den i køleskabet i minimum 6 timer. Dette gør at massen samler sig endnu mere og bliver lidt tykkere. Når du vil lave din is, starter du din ismaskine og hælder massen i. Ismaskinen skal nu køre i 20 minutter og når de 20 minutter er gået, tilsætter du et helt glas rabarbermarmelade under stadig omrøring og giver isen 20 minutter mere på maskinen. Når de sidste 20 minutter er gået, har du en lækker cremet softice. Du kan enten spise isen nu eller komme den i en frostvenlig bøtte, lægge låg på og sætte den i fryseren til den skal serveres. Tag den ud af fryseren 15 minutter før den skal spises, så bliver den tilpas blød.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.