Lækre, sprøde småkager med en let smag af lime og knasende birkes.
Jeg fik 16 store småkager ud af denne portion:
120 g hvedemel
35 g kartoffelmel
60 flormelis
2 spsk. blå birkes
2 usprøjtede lime – revet skal af dem
100 g blødt smør – rigtig smør, ikke et blandingsprodukt
1 æggeblomme
Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt birkes og revet skal af de 2 lime. Vend det sammen med hænderne. Tilsæt smørret i små stykker og smuldr dejen sammen. Brug æggeblommen til at samle dejen. Dejen kan godt virke lidt klistret, så skal den have en smule mel mere, ikke ret meget. Saml dejen og form den til en pølse og pak den i film. Læg den i køleskabet en times tid.
Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 175 grader – som du ved, aldrig varmluft. Skal du absolut bage ved varmluft, skal du kun tænde ovnen på 160 grader.
Rul dejen ud i mellem to stykker bagepapir til 3 mm’s tykkelse. Udstik med et glas eller en figurform småkagerne og læg dem på bagepladen. De skal ikke ligge for tæt – de flyder en lille smule ud, ikke meget. Bag dem ca. 12 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist, inden du spiser dem, pakker dem i en dåse eller forærer dem væk 🙂