Lækre, sommerfriske lemon cookies, der tager meget kort tid at lave. Jeg fik 38 rimelig store cookies ud af min opskrift. Jeg lavede dejen dagen før og lod den ligge og hygge sig med at trække smag i køleskabet natten over. Personligt er jeg ret stor fan af de retter, kager, brød og så videre, der indebærer lidt “ligge-tid”; de gør bare et eller andet ved mig 🙂
Til 38 cookies brugte jeg:
160 g stuetempereret smør (jeg tager altid min smør ud ca. to timer, førend jeg skal bruge det. Det gør det både lettere at arbejde med, men dej hænger bedre sammen, når alle ingredienser har samme temperatur).
240 g rørsukker (almindelig sukker kan også bruges – jeg har bare en forkærlighed for rørsukker, og derfor er det altid det jeg bruger i mine opskrifter)
2 stuetempererede æg (samme princip som ved smørret)
360 g hvedemel
Revet skal af en økologisk citron (den skal være økologisk, da du skal bruge skallen. Vær dog opmærksom på, at nogle økologiske citroner kan være sprøjtet, da der findes nogle sprøjtemidler, som citrus-dyrkerne gerne må sprøjte med).
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene og citronskallen. Rør sammen og tilsæt til sidst melet. Saml dejen og rul den til en tyk pølse. Jeg rullede den til en diameter på ca. fem cm. Du kan rulle den tyndere, så får du flere cookies 🙂
Jeg pakkede dejen godt ind i madfilm og derefter i staniol og lagde den i køleskabet. Her lå den og samlede sig, trak smag og blev skærbar i løbet af natten. Dagen efter, da jeg åbnede staniolen og madfilmen, blev jeg overvældet af den fantastiske duft af friske solmodne citroner, der bredte sig i køkkenet….
Jeg skar dejen ud i 5 mm tykke skiverOg så fik de et lille tryk med mit nye cookie-stempelDe blev så fine 🙂 Lige indtil de blev bagt… Stemplet gled desværre lidt ud, men så har jeg jo en undskyldning for at lave en ny portion cookies og afprøve stemplet én gang til 😉
Jeg bagte dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 12 minutter og selvom stemplet gled lidt ud, blev resultatet fint Min søde tand krævede dog lidt mere, så jeg smeltede 100 g god mørk chokolade og penslede 20 cookies på bagsiden med chokoladen og lod det tørre.Mums! De smager af sol, sommer, blå himmel og fuglefløjt uden chokolade og chokoladen gør dem sødmefyldte og syrlige. Det er absolut ikke sidste gang jeg bager dem.