Lækker, cremet og forførende blød lakridsis, der kildrer på din tunge og smager af mere.Lakridsis og rabarberis i skøn forening 🙂
Til ca. 0,75 liter lakridsis brugte jeg:
1½ dl cremefine til piskning
3 dl letmælk
3 pasteuriseret æggeblommer
75 g rørsukker
2 spsk lakridspulver (du kan sagtens bruge den billige variant fra Tiger, hvis du er i tvivl om lakridsis er dig – i stedet for at købe en vanvittig dyr variant)
4 Kick lakridsstænger – Kick er en flad, lidt aflang karamellakridsstang, du kan købe den i de fleste supermarkeder
Du skal begynde aftenen før, du vil servere isen, eller senest om morgenen samme dag, som isen skal nydes om aftenen.
Hæld mælk og cremefine i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukkeret i 2 minutter, til det er lyst og luftigt.
1/3 del af mælkeblandingen hældes forsigtigt ned i skålen med æggeblandingen under kraftig omrøring. Hvis du ikke rører imens, risikerer du at få røræg 🙁 Derefter hældes æggeblandingen tilbage i gryden med mælkeblandingen og det sættes over det stadig tændte blus – dog skal det kun have svag varme og nu skal du have god tålmodighed. Du skal nu piske – ikke voldsomt, bare så massen er i bevægelse – indtil massen bliver så tyk, at du kan trække spor bagpå en ske. Det er meget vigtigt, at du gør dette, ellers skiller is blandingen og så er din is ikke meget værd. Det tager et sted mellem 30 og 40 minutter – ja, du læste rigtigt. Det tager lang tid. Sæt din yndlings cd på dit anlæg, skru op og skrål med, så går tiden hurtigere 🙂
Når massen har den rigtig tykkelse, hælder du den i en skål og sætter den i køleskabet i minimum 6 timer. Dette gør at massen samler sig endnu mere og bliver lidt tykkere. Når du vil lave din is, starter du din ismaskine og hælder massen i. Ismaskinen skal nu køre i 20 minutter. Imens maskinen kører, klipper du de fire Kick lakridsstænger i små stykker – ikke for små selvfølgelig, men heller ikke for store – de er lettest at klippe i stykker fremfor at skære dem i stykker. Når de 20 minutter er gået, tilsætter du 2 spsk. lakridspulver og de fire Kick lakridsstænger under stadig omrøring og giver isen 20 minutter mere på maskinen. Når de sidste 20 minutter er gået, har du en lækker cremet softice. Du kan enten spise isen nu eller komme den i en frostvenlig bøtte, lægge låg på og sætte den i fryseren til den skal serveres. Tag den ud af fryseren 15 minutter før den skal spises, så bliver den tilpas blød.