Denne lækre kanelsneglekage eller sneglekage, som vi også kalder den her i huset, er fra Sif Orellanas “Krudtugler og kanelsnegle”, dog med lidt justering fra min hånd 🙂
Denne kage er perfekt at hygge med; du kan bage den sammen med dine børn eller de kan bage den selv, hvis de er store nok til at klare sådan en tjans alene 🙂 Den passer perfekt til Den Store Bagedag – læs mere her.
Til 1 stor bradepande skal du bruge:
450-550 g hvedemel
250 g smør af den gode slags
100 g rørsukker
1 brev tørgær (11 g)
2 æg fra en glad og veltilpas høne
1 dl mælk fra en sød ko
Fyld:
350 g stuetempereret smør af den gode slags
350 g brun farin
5 spsk. stødt kanel
Begynd med at lave fyldet. Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen til en ensartet blød masse. Sæt skålen til side og fortsæt med dejen.
Kom 450 g mel i en skål, hæld sukkeret i den ene side og gæren i den anden side.
Smelt smørret ved svag varme og tilsæt mælken, når smørret er smeltet. Lad væsken køle af til det er lillefingervarmt. Hæld den afkølede væske i melet og rør sammen. Tilsæt æggene og eventuelt lidt mere mel. Ælt dejen godt, så du får en elastisk og smidig dej. Del dejen i to – den ene halvdel må gerne være en lille smule større end den anden.
Kom bagepapir i en stor bradepande og rul den mindste af de to dejklumper ud, så den er lidt større end bradepanden. Husk at drysse en god mængde mel på bordet, så dejen ikke sætter sig fast.
Læg dejen i bradepanden og fold siderne op, så de går lidt op ad kanterne i bradepanden.
Fordel lidt under halvdelen af fyldet på bunden af dejen i et tyndt lag. Du skal være forsigtig for bunden er tynd og dejen kan let gå i stykker – tålmodighed og en god bred kniv fungerer bedst 🙂
Rul den sidste dejklump ud til en store flade og fordel det sidste fyld på den. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og skær med en skarp kniv 36 tynde snegle ud af rouladen. Dette skal også gøres med forsigtighed og nænsomhed – dejen er lige skrøbelig og fyldet er lige genstridigt, som da du rullede bunden ud og smurte den 😉
Fordel de 36 tynde snegle jævnt ud over hele bunden og giv dem gerne et let tryk.
Dæk bradepanden med plasticfilm og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur eller natten over i køleskabet (så er den klar til morgenmaden, dagen efter).
Tænd ovnen på 225 grader – ikke varmluft. Varmluft og bagning er et no go, det ved du 🙂
Når ovnen er varm, pisker du et æg og lidt mælk fra en sød ko sammen og pensler kagen med blandingen.
Bag kagen i 15-20 minutter midt i ovnen. Hold godt øje med den – den store mængde af sukker i fyldet kan let brænde på.
Tag kagen ud, når den er gylden og gennembagt og lad den køle af i 5 minutter i bradepanden, førend du forsigtigt trækker den over på en rist.
Pynt kagen med glasur og server den, imens den stadig er lun. Glinsende sød og syndig – mums 😀
Denne kage er absolut ikke til den sunde side, men den er hver kalorie værd. Den smager fantastisk af kanel og remonce og bunden er let og tynd. Den store mængde smør heri, gør simpelthen underværker ved denne lækre og syndige kanelsneglekage. Den er perfekt til fødselsdagsbrunch og som ledsager til en kop stærk kaffe eller the.
Tillad dig selv at spise et ekstra stykke af denne kage, og pak din dårlige samvittighed væk – du må gerne en gang imellem. Du kan altid gå en ekstra tur med hunden, tumle med børnene eller lege tagfat med din mand eller kone – han/hun vil elske det og de vil elske kagen 😀