De her småkager er egentlig et eksperiment, der gik galt, men smagen er perfekt og derfor har jeg valgt at lade opskriften forblive i live.
Til ca. 36 småkager skal du bruge:
1 spsk. mælk
2 tsk. pulverkaffe – instant kaffe selvfølgelig
40 g god kakao – ikke den søde
100 g hvedemel
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
100 g. rørsukker
100 g stuetempereret smør – ikke et blandingsprodukt, men rigtig smør.
Kom mælken i en lille skål eller en espresso kop og varm den op i mikroen – bare i 30 sekunder. Rør kaffen ud heri. Sæt i fryseren til den er kold. Imens kaffen er i fryseren, blander du resten sammen.
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen. Fordel smørret i små stykker ovenpå blandingen og smuldr det, til alt smørret er arbejdet ind i de tørre ingredienser. Tilsæt den afkølede kaffe og saml dejen.
Læg dejen i køleskabet i en time, både så den kan trække smag og så den kan blive lidt rulle venlig.
Tænd ovnen på 200 grader, når du tager dejen ud af køleskabet. Ikke varmluft, det duer bare ikke til brød, kager og småkager – det er min mening, du kan jo godt mene noget andet 🙂
Tag en lille klump dej, ca. på størrelse med en lille valnød og tril til en kugle. Læg kuglen på en bageplade med bagepapir og tryk den lidt flad. Sådan gør du med alt dejen – husk at lægge kuglerne med rimelig afstand, da dejen – desværre – flyder ud.
Sådan så de ud, inden de blev bagt…
Bag dem midt/øverst i ovnen i ca. 8-9 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
Sådan så de ud, da de var blevet bagt… 🙁
De har en sprød og lidt sej konsistens, når du bider i dem og så smager de skønt af kakao med en snert kaffe. De er sublime til en kop god kaffe med varmt mælkeskum.