Lækre cookies med hvid chokolade og citrus er simpelthen et must en gang imellem 🙂 Sprøde og sommerlige lækkerbiskner, mums
De smager vidunderligt til en kop god the, et glas hyldeblomstsaft eller et glas boblende iste 🙂
Til cirka 30 store cookies skal du bruge:
200 g rørsukker
2 tsk. vaniliesukker
125 g stuetempereret smør af den gode slags
Revet skal af 1 økologisk citron
2 tsk. citronsaft
1 stort æg fra en glad høne
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
50 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede hasselnødder
100 g god hvid chokolade, grofthakket
Tænd ovnen på 170 grader – i dagens anledning (det er småkager) må du gerne bruge varmluft – det gør jeg og begge plader kommer ind på én gang.
Kom de 2 slags sukker op i en skål sammen med smørret og rør det godt sammen med en håndmikser. Tilsæt revet citronskal og saften fra samme citron. Kom ægget i og rør blandingen godt sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver og begge slags nødder. Rør dejen sammen. Rør den hvide chokolade i til sidst.
Læg bagepapir på 2 bageplader og sæt små valnødde-store klatter med god afstand på begge plader. Der kan være cirka 16 kager på hver plade – de flyder en del ud, så lav god afstand, så du ikke ender med én stor cookie – selvom det nu også kunne være ret godt 😉
Det er lettest at bruge fingrene til at sætte klatter – min tålmodighed rækker nogle gange ikke til at bruge skeer eller andet grej – nogle gange, skal man bare bruge det, der er tættest ved hånden 🙂
Giv alle kagerne et lille tryk, så de ender med at være cirka ½-3/4 cm høje. Sæt begge plader i ovnen på en gang og bag dem i 12-15 minutter til de er gyldne.
Du skal måske bytte rundt på pladerne halvvejs, så de bliver bagt ens.
Lad kagerne køle af på en rist og kom dem i en tætsluttende kagedåse, indtil de skal spises.
Kagerne har en skøn smag af hvid chokolade og frisk citrus – de er skrækkelig vanedannende og selvom de kan holde sig en god uges tid i en kagedåse, skal du ikke regne med, at de holder så længe 😉 Hvid chokolade, citrus og nødder i en lækker kombination 🙂
Disse cookies med hvid chokolade og citrus er en lækker, frisk småkage; de er lette både i konsistens og i smag og den skønne citrus giver dem en friskhed, som gør dem perfekt egnet til sommerens kaffebord eller som en lille opmuntring om sommerens komme, hvis de bliver serveret til et dejligt vinter kaffebord.
De er super gode til en vært/værtindegave 🙂