En chokoladekage uden chokolade lyder måske en smule sært, men kakao kan også regnes med i de efterhånden mange chokoladevarianter, der findes i verden, så derfor falder denne lækre, svampede kage også under kategorien chokoladekage 🙂Skøn chokoladekage 🙂
Opskriften er faktisk fra en af Amos bage bøger, men du kan også få den lige her 🙂
Til 1 stor bradepande skal du bruge:
150 g smeltet smør af den gode slags
450 g rørsukker
3 store æg fra en glad og veltilpas høne
600 g hvedemel
75 g kakao
3 tsk. natron
1½ tsk. vaniljesukker
7½ dl kærnemælk
Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft.
Rør det smeltede smør og sukkeret lyst. Tilsæt æggene og rør blandingen godt sammen.
Bland mel, kakao, natron og vaniljesukker i en skål og sigt det ned i smør-sukker-æggeblandingen. Tilsæt kærnemælken og rør dejen sammen, indtil den er glat og klumpefri – det tager cirka 5 minutter, sådan cirka.
Kom bagepapir i en stor bradepande og bag kagen midt i ovnen i cirka 22-27 minutter.
Start med at give kagen cirka 22 minutter, og mærk efter med en kødnål om den er færdigbagt. Der må ikke hænge dej ved kødnålen, når du trækker den op ad kagen. Hvis der hænger lidt dej ved, skal den have et par minutter mere. Jeg bagte mine i 24 minutter hver og det passede perfekt.
Når kagen er færdigbagt, lader du den køle lidt af i bradepanden, inden du forsigtigt trækker den over på en rist. En skøn og lækker kage klar til at spise 🙂
Kagen smager dejligt, som den er, men den kan også serveres med jordbær, pyntes med glasur, flækkes og smøres med smørcreme, overtrækkes med chokolade ganache – ja, du kan gøre med den, næsten som du synes 🙂Lækker og luftig
Kagen holder sig frisk og svampet i cirka 4 dage og den er også fryseegnet, dog uden pynt eller fyld 🙂