Jeg elsker chocolate chip cookies også kendt som chokolade cookies – jo mere chokoladefyldte jo bedre 🙂 Jeg har længe afprøvet og testet opskrifter, faktisk i flere år, for at finde den ultimative opskrift på chokolade cookies. Jeg har tre favoritter, men ingen af dem er lige den helt rigtige for mig. Jeg har heller ikke smagt den ultimative chokolade cookie endnu, men jeg ved, hvordan den skal være; let sprød og let karamelliseret kant med en fyldig og let blød midte, der dog også er lidt “sej” i konsistensen og så skal den være proppet med god chokolade – lyder det ikke lækkert?En smuk kagedåse fyldt med lækkerier, mmmhhh 😀
Med denne opskrift på chokolade cookies har jeg nærmet mig den ultimative chocolate chip cookie, men den skal nok lige tilpasses lidt mere, dog er jeg så tilfreds med resultatet, at du skal have del i min chokolade cookie glæde 😀
Opskriften er inspireret af en opskrift på chokolade småkager af Elisabeth Johansson fra hendes gudeskønne bog ‘Vild med chokolade’, dog har jeg lavet en del ændringer til hendes opskrift, så den er endnu mere mig-agtig 🙂
Til 24 mellemstore chokolade cookies skal du bruge:
150 g god mørk chokolade med ca. 64% kakao
50 g pecannødder
114 g stuetempereret smør af den gode slags
1 1/4 dl brun farin
1 dl rørsukker
1 stort æg fra en glad høne
1 tsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. god kakao af den usødede slags
Et lille nip havsalt – en lille smule salt fremhæver chokoladens gode smag
Hak chokoladen og nødderne groft.
Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
Rør sukker, farin, vaniljesukker og blødt smør sammen i en skål til det er cremet. Tilsæt ægget og rør dejen godt sammen.
Bland mel, bagepulver og kakao i en skål og sigt det ned i dejen. Tilsæt saltet og rør dejen sammen til en skøn mørk masse.
Kom chokoladen og nødderne ned i dejen og rør den hurtigt sammen.
Tril dejen til 24 kugler, lidt mindre end en golfbold, og læg 12 kager på hver bageplade – de skal ligge med lidt afstand, så de ikke bager sammen.
Giv kagerne et let tryk, så de er cirka 1½ cm høje.
Bag de skønne mørkebrune basser i cirka 10-12 minutter. De er stadig bløde, når du tager dem ud, men de bliver faste og lækre, imens de køler af på en bagerist 🙂Chokoladefyldte lækkerbiskner, mums
Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse, indtil de skal nydes med en kop god kaffe, the eller et glas iskoldt mælk til 🙂
Mine nye yndlings chokolade cookies har en dyb og intens smag af chokolade med skønne knasende bidder af lækre pecannødder. Den frække brune farin giver en dejlig karamelliseret smag til kagerne og de er så stærk vanedannende, at du skal ligge bånd på dig selv for ikke at spise dem alle sammen på én gang 😉Smuk krakeleret og fyldt med store stykker af god chokolade – lækkert
Den bløde og alligevel seje midte, der er let krakeleret, sammen med den sprøde og let karamelliseret kant giver dig en uimodståelig chokolade cookie, der vil omvende enhver chokolade cookie hader til en chokolade cookie elsker, ligesom dig selv 😀